News

Anunț important pentru patronii de terase din Centrul Vechi al Capitalei! A fost modificat regulamentul de funcționare

15.07.2020 | 18:22
Anunt important pentru patronii de terase din Centrul Vechi al Capitalei A fost modificat regulamentul de functionare
ADVERTISEMENT

Ședința de miercuri, 15 iulie a Consiliului General al Municipiului București a adus schimbări importante în regulamentul de funcționare a teraselor din Centrul Vechi. În contextul epidemiei de COVID-19, acestea vor trebui să facă o separare între vecini, fie din sticlă, fie din jardiniere din lemn sau metal.

De asemenea, proiectul de hotărâre adoptat astăzi interzice vitrinele de prezentare a produselor, dar și televizoarele, cu excepția „marilor evenimente cultural-sportive”. Articolul 3, alineatul 3 din acest regulament, conform căruia, la avizare, se va urmări pe cât posibil ca terasele sezoniere învecinate să aibă lăţimi egale, este înlocuit de o serie de noi prevederi importante.

ADVERTISEMENT

Concret, la avizare şi amplasare se vor utiliza dungile de ghidaj/ delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament, astfel încât să se asigure pe axul străzii o distanţă (culoar) liberă de 4 metri. Obligaţia delimitării aparține agentului economic, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru, avizul își pierde valabilitatea.

A fost modificat regulamentul de funcționare a teraselor din Centrul Vechi. Ce trebuie să facă agenții economici

Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini şi maximum 2,5 m faţă de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din: a) sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L= 1,25m, H=1,50m, montată în cadre metalice, negre, sprijinită pe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafaţa spaţiului închiriat; b) jardiniere de lemn/metal, dimensiuni maxime L=1,25m, H=1,50m, l=0,50m, simplu aşezate pe pavajul străzii”, se arată la articolul 4, alineatul 1 din regulament.

ADVERTISEMENT

Alte modificări vizează articolul 6, litera d), care va avea odată cu adoptarea proiectului de hotărâre următorul conținut: „Sunt asigurate condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa faţadelor imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere.

În dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli, etc, amplasarea teraselor sezoniere este posibilă numai după reabilitarea faţadei. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin dispoziţie a primarului general“.

ADVERTISEMENT

Sunt interzise televizoarele și vitrinele de prezentare a produselor

De asemenea, aprovizionarea unităţilor din Centrul Vechi se va face zilnic între orele 06:00 şi 10:00, iar accesul în afara acestui interval se va putea face doar cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces către Administraţia Străzilor din Bucureşti. O altă modificare importantă vizează televizoarele și vitrinele de prezentare a produselor.

Acestea vor fi interzise, cu excepția zilelor în care au loc evenimente culturale sau sportive de importanță majoră.

ADVERTISEMENT

Pe terasele sezoniere sunt interzise: mobilierul pentru servire, inclusiv automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor şi aparatură electronică de tip Tv, plasmă, LCD, LED, videoproiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora, cu excepţia marilor evenimente cultural-sportive”, se arată în proiectul adoptat de Consiliul local.

ADVERTISEMENT
Tags: