News

Anunț important pentru pensionari. Partidele din coaliție au intenția de a crește pensiile. Ce se întâmplă cu salariul minim

Pensionarii din România primesc vești bune de la guvernanți. Partidele din coaliție s-au pus de acord pentru a crește pensiile. Anunț privind salariul minim pe economie.
27.09.2022 | 07:32
Anunt important pentru pensionari Partidele din coalitie au intentia de a creste pensiile Ce se intampla cu salariul minim
Vești bune pentru pensionari. Partidele din coaliție ”au intenția de a majora pensiile”. Anunțul făcut de liberali. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Tot mai multe voci din coaliție vorbesc de majorări de venituri din 2023. Purtătorul de cuvânt al PNL face un anunț îmbucurător pentru milioanele de pensionari din țară.

Vești bune pentru pensionari. Partidele din coaliție ”au intenția de a majora pensiile”. Anunțul făcut de liberali

La începutul acestei săptămâni, deputatul liberal Ionuţ Stroe, fost ministru al sportului, a declarat la Profit news TV că toate partidele din coaliție s-au pus de acord cu majorarea pensiilor.

ADVERTISEMENT

Liberalul nu a înaintat, momentan, niciun procent. Acesta s-a rezumat la a preciza că mai multe date certe se vor afla după definitivarea bugetului pe anul viitor.

”Da, există din partea tuturor partidelor care fac parte din coaliţie această intenţie de a majora pensiile, momentul în care vom anunţa public procentul cu care se vor majora va fi cel în care vom avea o proiecţie bugetară, o construcţie bugetară sustenabilă, sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Luna octombrie, noiembrie vom avea această cifră, şi acolo vom avansa nu numai despre pensii dar şi celelalte măsuri pe care le considerăm oportune să le luăm în această perioadă, atât pe zona socială cât şi economică”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Anunț privind salariul minim pe economie. Va ajunge la 3.000 de lei?

Reprezentanții PSD au vorbit, recent, despre majorarea salariului minim la 3.000 de lei. Despre acest demers, Stroe a dezvăluit că au avut loc discuţii dar nu s-a luat niciun fel de decizie.

ADVERTISEMENT

Liberalul a recunoscut că ”există o dificultate şi un disconfort creat de fiecare dată când sunt anunţate măsuri generoase nediscutate sau nedecise în cadrul coaliţiei”.

Stroe nu a ezitat să arunce săgeți către PSD. Acesta a spus că ”e total neproductiv să vinzi iluzii” și că PNL a preferat să fie mai prudent și mai responsabil în privința temei majorării de venituri.

ADVERTISEMENT

”Noi, liberalii, am optat pentru un mod mai responsabil, niciodată nu am lansat public măsuri care s-ar putea să genereze unor pături sociale aşteptări enorme. E total neproductiv să vinzi iluzii pentru că timpul mai devreme sau mai târziu îţi va demonstra contrariul.

Tot ceea ce înseamnă măsuri, preferăm să le anunțăm la momentul potrivit. Preferăm să fim mult mai prudenți şi mai responsabili”, a mai spus liberalul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT