News

Anunț important pentru pensionarii care nu sunt acasă când poștașul le aduce decizia de recalculare a pensiei. Unde pot găsi plicul

Pensionarii din România care nu sunt acasă atunci când poștașul le aduce decizia de recalculare a pensiei primesc vești de la șeful Casei de Pensii.
19.06.2024 | 20:51
Anunt important pentru pensionarii care nu sunt acasa cand postasul le aduce decizia de recalculare a pensiei Unde pot gasi plicul
Șeful Casei de Pensii, anunț important pentru pensionarii care nu sunt acasă când poștașul le aduce decizia de recalculare a pensiei. De unde pot ridica plicul. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, vine cu un anunț important pentru pensionarii care nu sunt acasă când poștașul le aduce decizia de recalculare a pensiei. De unde pot ridica plicul.

Șeful Casei de Pensii, anunț important pentru pensionarii care nu sunt acasă când poștașul le aduce decizia de recalculare a pensiei. De unde pot ridica plicul

Vești excelente pentru cei aproape 5 milioane de pensionari din România. Recalcularea tuturor pensiilor va fi finalizată până în toamna acestui an. Miercuri, președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit noi detalii despre marea recalculare a pensiilor din România.

ADVERTISEMENT

În primul rând, acesta a spus că foarte mulți seniori din țara noastră vor avea parte de creșteri ale pensiei de până la 90%. Asta se va întâmpla de la 1 septembrie 2024.

Norocoșii sunt acei pensionari care au muncit mult şi au un stagiu de cotizare de peste 35-40 de ani. În total, peste trei milioane de pensionari primesc bani în plus din septembrie, după recalcularea pensiilor.

ADVERTISEMENT

Înainte de a-și primi măririle la venit, românii vor intra în posesia deciziei de recalculare a pensiei. Aceasta va fi trimisă în plic, prin angajații de la Poșta Română. Absolut fiecare pensionar din țara noastră va primi acest document.

Ideal ar fi ca românii să fie acasă în momentul în care vine poștașul. În cazul în care nu se întâmplă asta, cetățenii nu trebuie să-și facă griji. Astfel, dacă un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, dacă pensionarul nu merge după el, documentul va putea fi preluat de la sediul casei județene de pensii, a explicat, miercuri, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, la Digi24.

Ce se întâmplă dacă după recalculare rezultă o pensie mai mică

Președintele Casei de Pensii a admis faptul că există și posibilitatea ca, în urma aplicării noii formule ca calcul, pensia rezultată să fie mai mică decât cea aflată în plată.

ADVERTISEMENT

În astfel de situații, ”pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată. (…) lucrul acesta este prevăzut clar în lege, noi respectăm exact legea, vorbim de legea 360. Dacă în această formulă de calcul există un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată în prezent, lucrurile sunt foarte clare, pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată”, a mai declarat Baciu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva...
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva mea, v-o ia parastasul razna, prăduitorilor”
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”