News

Anunț important pentru români. Când e ultima zi în care se mai pot achita facturile la căldură și curent cu voucherele pentru energie

Care este ultima zi în care se mai pot plăti facturile cu voucherele de energie. Ce trebuie să știe românii care mai au sume nefolosite pe card.
31.05.2024 | 14:35
Anunt important pentru romani Cand e ultima zi in care se mai pot achita facturile la caldura si curent cu voucherele pentru energie
Care este ultima zi în care se mai pot folosi cardurile de energie. Sursa foto: Pixabay, captură Youtube
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru toți românii care au beneficiat de cardul de energie. În curând, valabilitatea acestuia expiră. După această dată, cardul nu va mai putea fi folosit sub nicio formă.

Care este ultima zi în care se mai pot plăti facturile cu voucherele pentru energie

Aproximativ 3 milioane de români au beneficiat de carduri de energie. Valoarea acestora a fost de 1.400 de lei, iar banii au fost virați în două tranșee. Ceea ce trebuie să știe toți beneficiarii acestor carduri este faptul că perioada de valabilitate se apropie de final.

ADVERTISEMENT

Azi, 31 mai 2024, este ultima zi în care se mai pot achita facturile cu ajutorul acestor vouchere. După această dată, cardurile nu se mai pot folosi sub nicio formă.

Ultima zi din mai este și ultima zi în care se mai pot achita facturi către furnizori cu ajutorul sumelor de bani de pe cardurile de energie. În cazul în care rămân sume nefolosite pe card, acestea se pierd automat.

ADVERTISEMENT

Cei care au cumpărat lemne din banii de pe cardul de energie și mai au o sumă nefolosită, trebuie să știe că aceasta poate fi retrasă sub formă de bani cash. Tot astăzi este și ultima zi în care se mai pot retrage banii. În caz contrar, se pierd.

Românii au încercat să cumpere țigări și alcool din banii de pe cardurile pentru energie

Beneficiarii de carduri de energie au fost pensionarii care încasau lunar mai puțin de 2.000 de lei. Ajutor de la stat au primit și persoanele din categoriile vulnerabile cu același prag de venit.

ADVERTISEMENT

Distribuirea și intrarea în posesie a acestor ajutoare din partea statului nu au fost lipsite de evenimente neplăcute. În momentul în care s-au văzut cu bani pe card, românii au încercat să cumpere fel de fel de chestii inutile. Unele persoane au uitat, de fapt, scopul acestor vouchere.

Au existat cazuri în care românii au avut alte planuri cu cardurile de energie. Unii au vrut chiar să achite rata la casă din cuantumul sumei aferente voucherului. Nu au lipsit nici cazurile în care românii au încercat să cumpere alcool, țigări și chiar piese de bicicletă cu cardul pentru energie.

ADVERTISEMENT

Beneficiarii acestui ajutor de la stat au primit cardurile pentru energie la începutul lunii februarie. Cardurile au putut fi folosite după data de 20 februarie, moment în care s-a și virat prima tranșă de bani de 700 de lei.

Cu ajutorul acestor carduri de energie au putut fi cumpărate gazul, lemnele de foc, buteliile, dar și alte materiale de încălzire. Plata facturilor la energie, atât cele curente, cât și cele restante s-a putut efectua numai pentru locul de consum al beneficiarului.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită