News

Anunț important pentru românii care au contract la Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturile, așteptarea a luat sfârșit

Românii care au contract la Hidroelectrica primesc o veste importantă. Ce se va întâmpla cu achitarea facturilor, anunțul companiei
14.05.2024 | 20:45
Anunt important pentru romanii care au contract la Hidroelectrica Ce se intampla cu facturile asteptarea a luat sfarsit
Anunț pentru cei care au contract la Hidroelectrica. colaj Fanatik/ Foto Hepta/Facebook
ADVERTISEMENT

Românii care au contract la Hidroelectrica primesc o veste importantă, așteptată de toți clienții. Anunțul are legătură cu plata facturilor și vizează consumatorii celui mai mare producător de energie electrică.

Veste importantă pentru cei care au contract la Hidroelectrica

În 2023, Hidroelectrica a lansat aplicația iHidro, disponibilă în Google Play și App Store. Deși poate fi instalată de clienți încă din octombrie anul trecut, oamenii nu pot plăti facturile online prin intermediul acesteia.

ADVERTISEMENT

Ei bine, producătorul de energie electrică a anunțat că așteptarea va lua sfârșit și, în curând, românii vor avea posibilitatea de a achita facturile prin ajutorul aplicației iHidro. În acest sens, la începutul lunii aprilie a fost lansată o licitație deschisă.

Potrivit datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), compania a primit trei oferte. Propunerile au venit din partea Netopia Financial Services, PayU și Europayment Services (în asociere cu CEC Bank).

ADVERTISEMENT

O statistică prezentată de Hidroelectrica cu privire la plățile consumatorilor în primul trimestru din acest an, relevă faptul că cele mai multe plăți au fost făcute de clienții Băncii Transilvania, cu un procent de 46 %. Pe locul doi se află BCR (25%), iar locul trei este ocupat de BRD și Raiffeisen Bank, cu 9 la sută.

Însă, producătorul de energie electrică a precizat că există separat un cont open unde sunt efectuate ranzacții IBAN-IBAN, interbancar. „Tranzacțiile din acest cont vor putea migra parțial către plățile cu cardul.

ADVERTISEMENT

Fără ca Hidroelectrica să garanteze un anumit volum pentru o astfel de migrare. În acest cont se încasează sumele de la clienții consumatori mari de energie și care nu sunt pretabile la plata cu cardul”, a transmis compania.

Valoarea contractului este de peste 3,72 milioane de lei

Opțiunile de plată pe care Hidroelectrica are în plan să le implementeze vizează în special clienții casnici. Potrivit reprezentanților companiei, pentru clienții non-casnici vor fi folosite, ca până acum, sistemele de plăți clasice.

ADVERTISEMENT

Valoarea estimată a contractului licitat se ridică la peste 3,72 milioane de lei și va fi valabil pentru 12 luni. În prezent, prin aplicația iHidro clienții pot transmite indexul, au acces la istoricul plăților și consumului.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii