Life

Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Rusempot va fi restricționată

Avertisment pentru călătorii români în Bulgaria. Restricțiile de trafic pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse vor duce la întârzieri majore.
06.07.2024 | 00:22
Anunt important pentru romanii care calatoresc in Bulgaria Circulatia pe Podul Prieteniei Giurgiu  Rusempot va fi restrictionata
Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Foto: Agerpres/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care se află în Bulgaria pot petrecere foarte multe ore în trafic. Încep lucrările de reparație pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse.

Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Rusempot va fi restricționată

Dacă intenționezi să călătorești în Bulgaria cu mașina, trebuie să știi că circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse este restricționată. S-ar putea să stai ore în plus în trafic. Află care sunt rutele alternative.

ADVERTISEMENT

Începând cu 10 iulie 2024, vor avea loc lucrări majore de reparație la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, pe tronsonul bulgar, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Activitățile de reparație sunt programate să dureze 730 de zile, fără să afecteze circulația rutieră pe pod, a declarat MAE, într-un comunicat, potrivit Agerpres. Lucrările vor începe pe sensul de intrare în Bulgaria și vor continua apoi pe sensul de ieșire, spre România.

ADVERTISEMENT

Reparațiile vor avea loc pe timpul zilei, pe segmente de 400 de metrii. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse se va desfășura pe o singură bandă, pe tronsonul rutier bulgar. Accesul alternativ al autovehiculelor va fi asigurat prin utilizarea unor sisteme de semafoare adaptative, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

Încep lucrările de reparație pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse. Ce trebuie să știi

Dacă ajungi în această zonă, este recomandat să conduci cu atenție și la o viteză adecvată. Fii atent la semnalizarea rutieră temporară montată pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse și la indicațiile/semnalele organelor de control prezente la fața locului.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria, viteza maximă este de 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostrăzi. Atenție la indicatoarele care impun limite de viteză. Respectarea acestor reguli este esențială pentru a evita sancțiuni și pentru siguranța ta și a celorlalți. În aceste zone pot fi instalate camere radar fixe sau mobile.

Ministerul de Externe avertizează că este crucial să cumperi viniete electronice înainte de a intra în Bulgaria pentru a putea folosi drumurile publice în conformitate cu regulile lor.

ADVERTISEMENT

Este mai bine să achiziționați vinieta electronică online (bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica), dar și de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Pentru o tranzacție cât mai rapidă și eficientă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor români să pregătească în avans suma exactă pentru taxa de pod, adică 2 euro sau 4 leva. De asemenea, taxa poate fi plătită cu cardul.

În punctele de frontieră din Bulgaria, există centre unde se colectează taxe, impozite și amenzi de circulație aplicate pe teritoriul bulgar. Astfel, cetăţenii români identificaţi de sistem sunt obligaţi să îşi achite toate debitele, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Pentru a evita Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, cetățenii români au la dispoziție mai multe puncte de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, inclusiv:

-PCTF Vidin – Calafat

-PCTF Kardam – PCTF Negru Vodă

-PCTF Silistra – Ostrov Călăraşi

-PCTF Dobromir – Krushari şi PCTF Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 8,00 – 20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t)

-PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro)

-PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg)

-PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg)

-PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (www.spikaferry.com)

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”