News

Anunț important pentru românii care călătoresc în Franța. Ce s-a întâmplat cu restricțiile anti-Covid de la 1 august

Ambasada României la Paris a făcut un anunț extrem de important pentru cetățenii români care ajung în Franța. De la 1 august, restricțiile anti-Covid au fost eliminate.
02.08.2022 | 08:13
Anunt important pentru romanii care calatoresc in Franta Ce sa intamplat cu restrictiile antiCovid de la 1 august
Ambasada României la Paris, anunț pentru românii care călătoresc în Franța. Ce s-a întâmplat cu restricțiile anti-Covid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De la 1 august 2022, după mai bine de doi ani de pandemie, starea de urgență sanitară din Franța se încheie. Decizia vine după adoptarea, pe 26 iulie, a proiectului de lege de către Parlament.

Ambasada României la Paris, anunț pentru românii care călătoresc în Franța. Ce s-a întâmplat cu restricțiile anti-Covid

Automat, de luni, Franţa a renunțat și la ultimele măsuri anti-Covid impuse pasagerilor curselor aeriene internaționale.

ADVERTISEMENT

Ambasada României în Franța îi înștiințează pe cetățenii români despre noile măsuri luate de oficialii de la Paris. Ridicarea stării de urgență sanitară implică automat și relaxarea totală a condițiilor de călătorie.

Cea mai importantă măsură este eliminarea obligativității prezentării, la intrarea în Hexagon, a certificatului de vaccinare / a testelor negative pentru Covid-19 / a certificatului de trecere prin boală.

ADVERTISEMENT

”ATENȚIE !! Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța și în teritoriile franceze de peste mări, indiferent de statul de proveniență, astfel:

– Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru Covid-19 sau a certificatului de recuperare de Covid-19;

ADVERTISEMENT

– Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei;

– Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat”, anunță Ambasada, pe Facebook.

Noul proiect de lege adoptat la Paris elimină toate regulile Covid-19, fără a reintroduce lockdown, fără a mai fi solicitate regulile de acces și permisele de sănătate.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat că actul normativ oferă guvernului opțiunea de a introduce o cerință ca toți călătorii să prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19 pentru a intra în Franța, încă doar în cazul în care va apărea o nouă tulpină periculoasă de SARS-CoV-2.

S-au relaxat total și restricțiile de deplasare în interiorul Franței

Ambasada României la Paris mai anunță, pe site-ul oficial, că nu mai există restricții sanitare privind călătoriile dintr-o regiune în alta în Franța, inclusiv în Corsica și în teritoriile de peste mări.

De asemenea, nu este necesar nici un test Covid-19 sau dovada vaccinării pentru a avea acces în locurile publice sau mijloacele de transport interregionale. De luni nu mai este obligatorie prezentarea unui astfel de document pentru accesul în spitale și case pentru persoane vârstnice.

În ceea ce privește purtarea măștii de protecție, aceasta nu mai este obligatorie, cu excepția anumitor spitale. Cu toate acestea, masca este recomandată în locuri aglomerate, precum transportul public.

ADVERTISEMENT