News

Anunț important pentru românii care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Când se va lansa o nouă sesiune și de ce acte e nevoie

Înscrierile pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar urma să înceapă în toamnă. Anunțul făcut de președintele Administrației Fondului pentru Mediu.
28.05.2024 | 21:34
Anunt important pentru romanii care vor sasi monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat Cand se va lansa o noua sesiune si de ce acte e nevoie
Anunț important pentru românii care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Sursa Foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu, a anunțat, marți, că programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar putea suferi modificări față de ediția precedentă.

”Condițiile de participare vor rămâne aceleași”

Șeful AFM a subliniat că începând din acest an ar putea intra la finanțare și acumulatorii de stocare a energiei.

ADVERTISEMENT

”Odată cu panourile fotovoltaice, cred că ar fi bine să finanțăm și acumulatori pentru aceste panouri. Vom face niște simulări în zilele următoare și vom lua o decizie, să vedem dacă pentru anul 2024 vom finanța inclusiv acumulatori.

Costul acumulatorilor este destul de ridicat, nu sunt ieftini, și aici trebuie să facem o simulare să vedem dacă ne încadrăm în aceeași contribuție de 2.000 de lei pe care o avem la programul din 2023, sau va trebui să mărim un pic și contribuția persoanei care participă la program, astfel încât să asigurăm o finanțare la cât mai mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Atunci, contribuția persoanei fizice s-ar putea să fie un pic mărită dacă dorește să își pună și acumulator. Cred că o să fie o chestie opțională”, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, într-un interviu la DCNews.

Laurențiu Neculaescu a transmis că noua sesiune de înscirere în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar urma să înceapă în perioada august-septembrie.

ADVERTISEMENT

Documentele necesare pentru înscrierea în program

Potrivit președintelui AFM, condițiile de participare vor rămâne aceleași ca și în anii precedenți, doar probabil vom adăuga această parte de acumulatori la finanțare.”

De asemenea, el a precizat că și actele de înscriere rămân aceleași ca și în anii trecuți. Astfel, românii care vor să se înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 trebuie să prezinte următoarele documente:

ADVERTISEMENT
  • Cererea de finanțare, completată integral prin tehnoredactare, conform formularului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ghid, semnată de solicitant;
  • Actul de identitate al solicitantului;
  • Certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;
  • Certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicație;
  •  Extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicație.
ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”