News

Anunț important pentru șoferii care au rămas fără permis. Ce se întâmplă cu examenul pentru carnet

19.04.2021 | 13:15
Anunt important pentru soferii care au ramas fara permis Ce se intampla cu examenul pentru carnet
Șoferii care rămân fără permis vor putea susține examenul în orice oraș din țară. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O propunere legislativă privind modul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație le oferă șoferilor care au rămas fără permis de conducere posibilitatea de a reduce perioadei de suspendare.

Potrivit deputatului USR-PLUS Alin Apostol, actul normativ ar urma să modifice art. 1062 alin (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel încât testul să poată fi susținut în orice serviciu al Poliției Rutiere de pe teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a explicat oficialul.

Șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce pot susține testul pentru recuperarea permisului în orice oraș din țară

România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare.

Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier?

ADVERTISEMENT

De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, se arată în mesajul publicat cu puțin timp în urmă pe contul de Facebook al deputatului USR-PLUS Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: „Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se poate susține la oricare serviciu al poliției rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 1061”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Odată introdusă această modificare, conducătorul auto care are permisul suspendat nu va mai fi nevoit să parcurgă distanțe lungi pentru a susține testul prevăzut de lege.

ADVERTISEMENT