Anunț important pentru toți cei vaccinați cu Moderna! Ce trebuie să facă până la finalul anului

Alexandru Năstase   
în HotNews
15/04/2021, 07:35
Anunț important pentru toți cei vaccinați cu Moderna! Ce trebuie să facă până la finalul anului
Moderna a făcut un anunț pentru toți cei care s-au vaccinat cu serul companiei. Sursa foto - hepta.ro

Anunț important pentru toți cei vaccinați cu Moderna! Compania americană a transmis că în aceste momente se analizează posibilitatea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză chiar în decursul anului.

Ar fi nevoie de încă un vaccin pentru o întărire a sistemului imunitar în fața unui nou val și în fața tulpinilor de coronavirus.

Precizarea oficială a venit de la Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna. Acesta a explicat întreg demersul.

Anunț important pentru toți cei vaccinați cu serul Moderna!

De remarcat că o a treia doză ar putea fi pusă în practică în scurt timp în țări care își vaccinează rapid populațiile, cum este cazul SUA.

“Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să-și mute atenția pe doze suplimentare în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an”, a mai zis Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna.

Aceasta a mai transmis că țări precum SUA care își inoculează rapid populațiile ar putea începe să primească doze suplimentare de rapel în curând.

Există însă și o piedică! Deocamdată doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată ceea ce înseamnă că majoritatea țărilor ar continua să le ofere rezidenților abia primele doze de rapel.

“Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doză, astfel încât să putem ajuta oamenii.

Trebuie să intensificăm nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val”, a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel

Închide ×