News

Anunț important pentru toți pensionarii. Economiștii au spus adevărul despre banii de pensii

17.04.2019 | 13:51
Anunt important pentru toti pensionarii Economistii au spus adevarul despre banii de pensii

Anunț important despre pensii! Economiștii spun ce se va întâmpla cu banii pensionarilor. Economistul Adrian Câciu a devăluit situația sistemului de stat în cadrul unui interviu pentru DC Business. Consilierul de stat a precizat faptul că pensiile și salariile au crescut, astfel că nu se pune problema ca statul să nu aibă bani să le plătească.

Economiștii spun adevărul despre banii de pensii!

”Sunt bani de pensii și salarii, nu există falimentul sistemului de pensii la nivel de stat. Sunt periculoase declarațiile de genul acesta, îți bați joc de oameni, mai repede nu construiești o șosea decât să nu plătești pensii”, a spus Adrian Câciu. Economistul Câciu, prezent la un interviu DC Business, a mărturisit care este cu adevărat situația sistemului de pensii de stat. Unele declarații au insinuat că acesta ar fi în faliment. Consilierul de stat a mai precizat și că nu se pun e problema ca statul să nu mai aibă bani să le plătească. De asemenea, a specifficat că pensionarii își vor primi banii exact la timp.

”Bugetul de stat are mereu un buffer, o amortizare de trezorerie, o rezervă de bani. Dacă există sincope în încasarea veniturilor, TVA are o sincopă acum, atunci buffer-ul este folosit pentru tot ceea ce înseamnă cheltuiala imediată, pensii, salariile, electricitate, salvare. Aceasta e o zonă de ipocrizie, statul nu dă niciodată faliment, se dă în privat, de exemplu ajutoarele de stat olandeze sau americane. Falimentele erau în sistemul privat”, a spus Câciu.

Economiștii, anunț important despre pensii!
Economiștii, anunț important despre pensii!

“Statul a rămas fără bani”

La începutul anului, Gabriel Biriș făcea declarații revoltătoare pentru pensionari. Acesta afirmă că statul a rămas fără bani de pensii și salarii. Acesta nu a reușit să se împrumute la bănci, astfel a apelat la rezerva de lichiditate din Trezorerie. “Băncile au și ele un cost. Când te uiți la activele bancare și te uiți la veniturile pe care aceste active le generează, trebuie să te uiți și la costurile pe care activele acestea le generează.

Fie că sunt dobânzi la depozite, fie că sunt dobanzi plătite de bănci la liniile de finanțare atrase de pe piață interbancară, adică ROBOR-ul, sau de la băncile mamă sau de pe piețele internaționale, iți dai seama că taxa aceasta dacă nu o includ în dobânda pe care o cer Ministerului de Finanțe ies pe minus”, a declarat sursa citată.

Tags: