News

Anunț important pentru toți românii care iau pensia pe card. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

10.04.2019 | 17:16
Anunt important pentru toti romanii care iau pensia pe card Anuntul facut de Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important, la România TV, pentru toți românii care iau pensia pe card. Conform oficialului, deciziile de recalculare a pensiilor și primirea diferențelor se va face în intervalul 11-15 aprilie 2019.

Anunț pentru toți românii care iau pensia pe card

„PSD face ce a facut mereu si demonstreaza pensionalor prin legea adoptata in parlament, suntem in peste 32 mii de decizii trimise acasa catre pensionari, vor fi achitate in perioada 11-15 aprilie”, a spus Marius Budăi.

Despre primirea diferențelor din 2018 care vor fi achitate pe card, ministrul Muncii a spus: „Diferențele din 2018 până în prezent sunt achitate prin factori poștali și pentru acele persoane care primesc banii pe card, 11-15 aprilie acele persoane care au primit deciziile trebuie să contacteze factorul poștal să primească banii, noul cuantum pe pensii mărite”, a clarificat Budăi.

Anunț important pentru toți românii care iau pensia pe card. Anunțul făcut de Ministrul Muncii
Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț pentru pensionari

Exemple de creșteri

Întrebat când se vor plăti celelalte pensii, oficialul a spus: „Continuăm dinamica, am făcut acest salt, cum am promis, la 30 septembrie”, a precizat ministrul Muncii. Cu altă ocazie, Marius Budăi a oferit și câteva exemple de creșteri ale pensiilor în funcție de domeniul în care au lucrat, moment în care a precizat că au fost deja trimise 35.000 de decizii de recalculare pentru cei care au lucrat în grupa I și II de muncă și nu li s-a calculat stadiul suplimentat în momentul ieșirii la pensie.

Anunț important pentru toți românii care iau pensia pe card. Anunțul făcut de Ministrul Muncii
Conform oficialului, deciziile de recalculare a pensiilor și primirea diferențelor se va face în intervalul 11-15 aprilie 2019

„Pensionar mecanic lomocotivă: pensia de 2.865 lei s-a majorat până la 4.013 lei, adică o creştere de 40%. Pensionar de minerit din Deva: pensie de 2.651 lei, o creştere de până la 3.535 lei, un procent de 33%; pensionar Hidroconstrucţia: de la 1.885 lei la 2.592 lei, creştere de 40%; pensionar Siderurgie Galaţi: de la 1.767 lei la 2.520 lei, etc”, a exemplificat Budăi.