Life

Anunț important pentru toți românii care stau la bloc. De când se poate face montarea repartitoarelor cu bani de la stat

Când va începe, de fapt, montarea repartitoarelor de căldură. Nu toți românii vor beneficia de ajutorul financiar din partea statului.
29.06.2024 | 14:23
Anunt important pentru toti romanii care stau la bloc De cand se poate face montarea repartitoarelor cu bani de la stat
Când va începe montarea repartitoarelor de căldură. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care stau la bloc au primit o veste bună. Persoanele cu venituri mici vor beneficia de un ajutor din partea statului. Banii primiți vor fi folosiți exclusiv pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură.

Până la ce dată vor fi nevoiți românii să monteze repartitoarele de căldură

Statul român vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici. Mai exact, cetățenii vor primi 750 de lei, iar suma va fi alocată în totalitate cumpărării și montării de repartitoare de căldură. Până acum, data limită până la care puteau fi folosiți acești bani era 15 aprilie.

ADVERTISEMENT

Banii oferiți sunt, de fapt, un ajutor financiar temporar ”pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu.., așa cum spune OUG 166/2022.

În OUG 34/2024, apare o nouă dată limită. Guvernul a decis ca acest termen să fie prelungit, inițial, până la data de 31 august.
Al doilea termen a fost și el amânat de Executiv. Așa se face că, mai nou, termenul limită este 31 decembrie 2024. Asta înseamnă că achiziționarea și montarea repartitoarelor nu va începe nici la finalul acestei veri.

ADVERTISEMENT

Românii care vor să beneficieze de acești bani trebuie să respecte anumite reguli. Mai întâi, montarea repartitoarelor se va face din banii personali. Montarea va trebui să fie efectuată de către o firmă autorizată.

După ce au fost respectați acești pași, românii urmează să primească banii de la stat, în limita a 750 de lei. Ajutorul financiar din partea statului va putea fi folosit, potrivit legislației în vigoare, până la data de 27 decembrie 2024.

ADVERTISEMENT

Care este categoria de români care va beneficia de ajutorul din partea statului

Românii care vor monta repartitoare trebuie să țină cont de termenul limită. În acest caz, termenul diferă și este un pic mai lung. Mai exact, până la data de 31 decembrie 2024 vor trebui montate și repartitoarele.

De acești bani nu vor beneficia toți românii, ci doar categoriile vulnerabile. Aici amintim pensionarii de peste 60 de ani și persoanele cu handicap cu venituri mici. Tot în categoria beneficiarilor se înscriu și persoanele singure care primesc ajutor social și familiile care beneficiază de alocație de susținere.

ADVERTISEMENT

Cu unele excepții, ajutorul va fi alocat doar familiilor ale căror membri au o medie de venit de 2.000 de lei pe lună. Ajutorul va fi oferit o singură dată pentru un singur loc de consum și nu este obligatoriu ca beneficiarul să fie și titularul de contract.

Desigur, există și o categorie de români care nu vor beneficia de acest ajutor financiar, chiar dacă îndeplinesc limita de venit. Este vorba despre românii care nu au domiciliul în țară și persoanele care execută pedepse privative de libertate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”