Life

Anunț important pentru utilizatorii Android. Setarea pe care trebuie să o aplice pentru a evita pericolul online

Anunț important pentru utilizatorii Android. Există o setare pe care trebuie să o aplice cât de repede posibil pentru a evita pericolul online.
16.12.2022 | 07:52
Anunt important pentru utilizatorii Android Setarea pe care trebuie sa o aplice pentru a evita pericolul online
Anunț important pentru utilizatorii Android. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Utilizatorii Android riscă un pericol mare dacă nu folosesc o nouă setare disponibilă pe telefon.

Anunț important pentru utilizatorii Android

Este o nouă alertă pentru utilizatorii de Android, după o nouă modificare apărută ce ar putea să îi scape de un pericol uriaș, dacă decid să o folosească.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre noua funcție de la Google „Passkeys”, care înlocuiește parolele create de utilizatori și despre care compania spune că sunt mult mai sigure decât acestea dintâi.

Google Passkeys a fost lansat ieri, iar aceasta ar trebui setat de toți utilizatorii, fiind un înlocuitor al parolelor ce pot fi sparte mai ușor.

ADVERTISEMENT

“Passkeys reprezintă un înlocuitor semnificativ mai sigur al parolelor și al altor factori de autentificare care pot face obiectul phishingului”, a declarat Diego Zavala, manager de produs Google Android.

De ce este Google Passkeys mai sigur decât parola

Mai mult, acesta a spus că aceste passkeys nu pot fi refolosite și nici nu au scurgeri de informații, astfel că utilizatorii sunt protejați în fața atacurilor de phishing.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Diego Zavala a mai explicat și că passkeys pot fi folosite în diferite sisteme de operare și browsere, iar funcția este disponibilă atât pentru site-uri, cât și pentru aplicații.

“Ele nu pot fi refolosite, nu prezintă scurgeri de informații în cazul încălcărilor de servere și protejează utilizatorii de atacurile de phishing.

ADVERTISEMENT

Passkeys sunt construite pe baza standardelor din industrie și funcționează în diferite sisteme de operare și ecosisteme de browsere, putând fi utilizate atât pentru site-uri web, cât și pentru aplicații.”, a mai transmis Diego Zavala, manager de produs Google Android.

Diferența între passkey și parolă este că aceasta dintâi folosește sistemul de autenficare cu care deblocăm telefonul în mod obișnuit deja, cu amprenta sau cu recunoașterea facială.

Passkeys sunt sincronizate cu Google Password Manager, dar nu toate site-urile le acceptă la acest moment, așa că le veți putea folosi doar pe cele care suportă această tehnologie.

ADVERTISEMENT
Tags: