Life

Anunț important pentru utilizatorii Apple. iPhone va avea un nou încărcător

Anunț important pentru utilizatorii Apple. Telefoanele produse de companie vor folosi alte cabluri de încărcare, pentru a se conforma unei decizii UE.
26.10.2022 | 16:04
Anunt important pentru utilizatorii Apple iPhone va avea un nou incarcator
Anunț important pentru utilizatorii Apple. iPhone va avea un nou încărcător. foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Apple a confirmat că va renunța la actualele cabluri de încărcare pentru dispozitivele sale mobile. Astfel, pentru a se conforma unei noi decizie valabile în Uniunea Europeană, Apple va renunța la cablurile actuale pentru varianta USB-C în iPhone, dar numai pentru că este „nevoită”.

iPhone va avea un nou încărcător

Greg Joswiak, directorul executiv al companiei Apple, a transmis că aceasta nu are altă soluție decât să se conformeze deciziei și până în 2024 iPhone-urile care vor fi puse la vânzare în țările Uniunii Europene vor fi dotate cu porturi USB-C, care sunt deja folosite pe dispozitivele Android.

ADVERTISEMENT

Directorul executiv companiei Apple a transmis în timpul unui interviu acordat în California că nu au altă soluție decât să se conformeze acestei decizii.

Totuși, acesta a criticat necesitatea de a înlocui toate cablurile pentru telefoanele mobile iPhone și a spus că o abordare mai puțin „prescriptivă” ar fi fost mai convenabilă atât pentru clienți cât și din punct de vedere ecologic.

ADVERTISEMENT

“Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales, la fel cum facem în întreaga lume pentru a ne conforma legilor locale.

Dar credem că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic și mai bună pentru clienții noștri să nu avem un guvern care să fie atât de prescriptiv”, a spus el, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Greg Joswiak a continuat criticile pentru directiva UE și a spus:

‘Nu mă deranjează ca guvernele să ne spună ce vor să realizeze, dar de obicei avem ingineri destul de inteligenți care să descopere cele mai bune modalități de a le realiza din punct de vedere tehnic’.

Primul iPhone cu noul cablu ar putea fi iPhone 15

Totuși, directorul executiv al gigantului american nu a transmis care va fi primul iPhone care va veni cu noul cablu de încărcare.

ADVERTISEMENT

Legea va intra în vigoare în toamna anului 2024 și după cum bine știm, de obicei Apple își lansează noile produse la final de toamnă, așa că este foarte posibil ca atunci să aibă loc lansarea iPhone 16.

Dar unele surse din interior spun că Apple face toate eforturile pentru că iPhone 15, care se va lansa anul viitor în toamnă, să fie primul iPhone cu cablu USB-C.

ADVERTISEMENT
Tags: