News

Anunț îngrijorător al directorului medical de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara! Numărul cazurilor de coronavirus sunt în continuă creștere: „Măsurile nu s-au respectat”

08.05.2020 | 10:22
Anunt ingrijorator al directorului medical de la Spitalul Victor Babes din Timisoara Numarul cazurilor de coronavirus sunt in continua crestere Masurile nu sau respectat
ADVERTISEMENT

În timp ce autoritățile se pregătesc de relaxarea măsurilor de distanțare socială anunțată începând cu data de 15 mai, când vom trece de la starea de urgență la cea de alertă și ne vom putea deplasa în voie, fără declarația pe proprie răspundere, medicii încearcă să se facă auziți, pentru că pericolul încă nu a trecut. O demonstrează cu vârf și îndesat numărul tot mai mare al persoanelor infectate pe teritoriul țării.

Cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus sunt în continuă creștere

Potrivit directorului medical al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, mulți dintre cetățenii români au ignorat în perioada Sărbătorilor Pascale restricțiile de distanțare socială. Ba mai mult, există posibilitatea ca această situație să se fi repetat și de 1 Mai, ceea ce înseamnă că bilanțul cazurilor de îmbolnăvire poate suferi automat noi creșteri alarmante.

ADVERTISEMENT

Am sesizat la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, o creştere a numărului de internări şi a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată.

Mi-am dat seama că izolarea, distanţarea fizică şi aceste măsuri de carantinare nu s-au respectat, ca să evităm lanţuri epidemiologice familiale, nu s-a ţinut cont de ele.

ADVERTISEMENT

Ne aşteptăm ca şi după zilele de 1 şi 2 mai să ne aducă aceste nedorite internări, pentru că nu s-au respectat recomandările“, a declarat Cristian Oancea pentru Antena 3.

Evoluția cazurilor în ultimele patru zile:

  • Luni – 349 cazuri noi
  • Marţi – 325 cazuri noi
  • Miercuri – 270 cazuri noi
  • Joi – 392 cazuri noi
ADVERTISEMENT

În România sunt confirmați până joi 14.499 de pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care 6.144 de români s-au vindecat și alți 891 s-au stins din viață, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Ultimele 24 de ore au adus 392 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar la ATI sunt internați în momentul de față 234 de pacienți. De asemenea, în carantină instituționalizată sunt 14.142 de persoane, în vreme ce 20.841 sunt izolați la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT

Totodată, Adrian Streinu Cercel a lansat o ipoteză care aruncă în aer toate informațiile privind pandemia de COVID-19. Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș susține că este foarte posibil ca primele infecții să fi apărut în România încă de anul trecut.

ADVERTISEMENT