News

Anunț major pentru toți pensionarii din România. Cum pot afla ce pensie vor lua după recalculare

Casa Națională de Pensii face un anunț major pentru toți pensionarii din România: cum pot afla aceștia ce pensie vor lua după recalculare.
17.05.2024 | 22:39
Anunt major pentru toti pensionarii din Romania Cum pot afla ce pensie vor lua dupa recalculare
Românii vor putea afla ce pensie vor lua după recalculare. Anunț major pentru toți pensionarii. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În viitorul apropiat, pensionarii din România pot afla extrem de ușor ce pensie vor lua după recalculare. Nu vor trebui să facă niciun drum la vreo instituție. Totul se va rezolva online.

Românii vor putea afla ce pensie vor lua după recalculare. Anunț major pentru toți pensionarii

Vineri, 17 mai, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a făcut mai multe anunțuri extrem de importante și așteptate de cei aproape 5 milioane de pensionari din România.

ADVERTISEMENT

În primul rând, acesta a spus că recalcularea pensiilor este un proces în plină desfășurare. În paralel, Casa Națională de Pensii își dorește un sistem integrat care să vină în sprijinul tuturor.

Prin urmare, în Monitorul Oficial numărul 454 din 16 mai 2024 fost publicată Hotărârea de Guvern numărul 496 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice“.

ADVERTISEMENT

Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Acest nou sistem informatic integrat al CNPP va oferi o multitudine de beneficii pensionarilor și celor care cotizează la sistemul național. În primul rând, crearea Spațiului Privat Virtual (SPV) pentru pensionari și asigurați, utilizatori ai portalului CNPP, unde se vor primi informații privind stagiul de cotizare, talonul de pensie, decizia de pensionare, etc.. Aici se vor depune documente în format electronic spre soluționare, cum ar fi: cereri privind acordarea unui bilet de tratament, cereri privind acordarea ajutorului de deces, inclusiv dosarul de pensie în format electronic.

ADVERTISEMENT

IMPORTANT! Acest nou sistem vine cu un simulator privind calculul pensiei. Astfel, fiecare pensionar din România va avea posibilitatea calculului estimativ al propriei pensii, ”având o predictibilitate asupra viitorului statut de pensionar”, anunță Baciu, pe Facebook.

Aplicația care emite talonul de pensie în format electronic

O aplicație pusă în practică de CNPP, e -Talon, va emite automat, în format electronic, talonul de pensie pentru fiecare pensionar. Acest talon electronic va avea aceeași valoare juridică cu talonul de pensie în format letric.

ADVERTISEMENT

”Este un pas important pe care-l facem privind digitalizarea serviciilor pe care le oferim către pensionari și asigurați, eliminând pe cât posibil disconfortul pe care-l avem cu toții când mergem la ghișeu.

Suntem pe drumul cel bun, facem pași importanți privind reforma sistemului public de pensii mult-așteptată de către toți românii”, a mai spus Daniel Baciu în online.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”