ADVERTISEMENT
News

Anunț oficial al OMS despre vaccinarea COVID-19! „Nu va fi posibilă până la jumătatea lui 2021”

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 17:24
Anunț oficial al OMS despre vaccinarea COVID-19! „Nu va fi posibilă până la jumătatea lui 2021”
Nici vorbă de vaccin împotriva COVID-19 în acest an. Sursa foto - hepta.ro

Anunț oficial al OMS despre vaccinarea COVID-19! Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis că nu se aşteaptă ca vaccinarea în masă împotriva maladiei să devină posibilă înainte de jumătatea anului 2021.

ADVERTISEMENT

O purtătoare de cuvânt a OMS a ținut să sublinieze importanţa verificărilor riguroase care sunt necesare pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa vaccinurilor.

De altfel, conform mai multor surse, niciunul dintre vaccinurile potenţiale aflate în etape avansate ale studiilor clinice nu a demonstrat până acum “un semnal clar” care să ateste o eficienţă de cel puţin 50%.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis reprezentanții OMS despre vaccinarea COVID-19!

Vă readucem aminte că Rusia a aprobat un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 în august, după o testare a acestuia pe oameni ce a durat mai puţin de două luni.

Nu toată lumea a fost mulțumită – mulţi experţi occidentali au strâmbat din nas și au pus sub semnul întrebării eficienţa şi siguranţa vaccinului rusesc.

ADVERTISEMENT

Oficiali americani din domeniul sănătăţii publice şi reprezentanţi ai companiei Pfizer Inc. au anunţat că un vaccin dezvoltat de acest grup farmaceutic ar putea fi disponibil pentru a fi distribuit cel mai devreme spre sfârşitul lunii octombrie.

Culmea sau nu, dar perioada devansează cu doar câteva zile data la care vor avea loc alegerile prezidenţiale americane, programate pentru 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT

“Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor”, a declarat Margaret Harris într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

“Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”, a adăugat ea, referindu-se la o fază a cercetărilor medicale în cadrul căreia sunt realizate studii clinice de amploare.

ADVERTISEMENT

“Mulţi oameni au fost vaccinaţi, însă noi nu ştim dacă vaccinul funcţionează… în acest moment nu avem un semnal clar care să ateste că vaccinul administrat deţine cu adevărat nivelurile cerute de siguranţă şi de eficienţă”, a mai spus Margaret Harris.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!