Anunț oficial despre uzinele Ford! Toate fabricile din Europa vor fi oprite, cel puțin, până la 4 mai

Alexandru Năstase   
în HotNews
03/04/2020, 15:40
Anunț oficial despre uzinele Ford! Toate fabricile din Europa vor fi oprite, cel puțin, până la 4 mai GALERIE FOTO
Uzinele FORD stau închise până, cel puțin, la începutul lunii mai. Sursa foto - hepta.ro

Anunț oficial despre uzinele Ford! Constructorul auto american a transmis că măsura de suspendare a producţiei de vehicule şi motoare la majoritatea facilităţilor sale din Europa a fost prelungită.

Anunț oficial despre uzinele Ford!

Concret, angajații vor sta acasă, cel puțin, până la data de 4 mai. Vă reamintim că luna trecută al doilea producător american de autovehicule a informat că suspendarea activităţilor de producţie în Europa va dura “câteva săptămâni”, în funcţie de intensitatea pandemiei de COVID-19.

Mai mult de atât, majoritatea angajaţilor de la fabrica din Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, a informat compania într-un comunicat de presă.

Toate fabricile din Europa vor fi oprite, cel puțin, până la 4 mai

“Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeşte până cel puţin pe data de 4 mai.

În acest sens, menţionăm şi că majoritatea angajaţilor Ford Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este o sărbătoare naţională.

Ford România lucrează îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgenţă”, precizează compania.

Trebuie specificat că angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020.

Un amănunt interesant este acela că pe parcursul perioadei, ei vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Închide ×