Simona Halep

Anunț oficial legat de participarea Simonei Halep la Australian Open! Ce spun organizatorii

08.12.2018 | 21:33
Anunt oficial legat de participarea Simonei Halep la Australian Open Ce spun organizatorii

Anunț oficial legat de participarea Simonei Halep la Australian Open. Deși românca a avut mari probleme la spate în finalul sezonului 2018, organizatorii turneului de la Melbourne nici nu concep posibilitatea ca liderul mondial să lipsească de la primul Grand Slam al anului. Lista capilor de serie a fost anunțată astăzi, iar Simona Halep este în fruntea ei, ca favorită unu.

Cap de serie numărul doi va fi Angelique Kerber. Astfel, tragerea la sorți va fi efectuată mergând pe ideea că nemțoaica și Halep s-ar putea înfrunta doar în finala competiției. Asta după ce anul trecut cele două s-au duelat în semifinale, cu românca reuşind să se impună la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din întreg sezonul. În semifinale, Simona şi-ar putea lua revanşa în faţa Caroline Wozniacki pentru eşecul din finala de anul trecut de la Melbourne. Daneza este cap de serie 3. Elina Svitolina este cealaltă posibilă adversară din semifinale, în cazul în care calculele hârtiei vor fi respectate.

Anunț oficial legat de participarea Simonei Halep la Australian Open. Şi o altă româncă va fi cap de serie

Serena Williams, pe care casele de pariuri o văd favorită la trofeu, este cap de serie numărul 16. Astfel, americanca va fi un adversar pe care Simona Halep va spera să îl evite. Mai ales că o eventuală confruntare ar putea avea loc destul de devreme în turneu, în optimile de finală. România mai are o jucătoare care va fi cap de serie la Australian Open. Este vorba despre Mihaela Buzărnescu, anunţată ca favorită numărul 25.

Ediţia 2019 a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 14-27 ianuarie, la Melbourne. Simona Halep are de apărat 1.300 de puncte, după ce în 2018 reuşea să joace finala, fiind învinsă de Caroline Wozniacki.