News

Anunț oficial! Școlile în care cursurile vor fi suspendate luni, 10 iunie. Ce trebuie să știe toți părinții

În mai multe școli vor fi suspendate cursurile în ziua de luni, 10 iunie 2024. Ce trebuie să știe toți părinții elevilor.
09.06.2024 | 12:37
Anunt oficial Scolile in care cursurile vor fi suspendate luni 10 iunie Ce trebuie sa stie toti parintii
Ce se întâmplă cu orele suspendate din anumite școli, în contextul alegerilor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În contextul alegerilor locale și europarlamentare, care au loc duminică, 9 iunie 2024, în nu mai puțin de 34 de unități de învățământ din Capitală se vor suspenda temporar cursurile, luni, 10 iunie, în sălile transformate în secții de vot. Ce trebuie să știe părinții elevilor despre programul școlilor?

Cursuri suspendate temporar în școlile cu secții de vot. Ore și pauze modificate

De altfel, Elena Ștefa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a transmis încă de vineri că în 34 de școli nu se vor susține ore în ziua de luni, 10 iunie, în sălile unde se va vota.

ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuie să știe părinții este că în alte 252 de unități de învățământ, tot din Capitală, s-a hotărât de către membrii Consiliilor de administrație ca durata orelor de curs și a pauzelor să fie modificată, la începutul săptămânii viitoare. Acest lucru s-a întâmplat deja vineri, 7 iunie.

”În vederea amenajării secţiilor de votare de la nivelul celor 252 de unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ au decis, pentru zilele de 7, respectiv 10 iunie, modificarea duratei orei de curs şi/sau a pauzei (în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 8 din ROFUIP), iar în 34 de unităţi de învăţământ, suspendarea cursurilor în ziua de luni, 10 iunie, în sălile de clasă în care sunt organizate secţii de votare (în conformitate cu prevederile art. 9 din ROFUIP)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISMB.

ADVERTISEMENT

Orele suspendate vor fi recuperate

Deși poate pentru unii elevi poate reprezenta motiv de bucurie faptul că luni vor fi suspendate orele , ei trebuie să știe că acestea se vor recupera până la sosirea vacanței mari. Finalul cursurilor anului școlar 2023-24 va avea loc pe 21 iunie.

Elevii de clasa a XII-a au finalizat deja școala vineri, 7 iunie, dar pe aceștia îi așteaptă examenul maturității, adică Bacalaureatul, deci trebuie să se pregătească temeinic. De asemenea, elevii de clasa a VIII-a vor termina școala pe data de 14 iunie. Ei trebuie să susțină Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere recomandările formulate în cadrul ședinței Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European si a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, întrunită în data de 5 iunie 2024, inspectoratele școlare în colaborare cu Birourile Electorale Județene/Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti şi cu reprezentanții prefecturilor și ai autorităților publice locale pot stabili lista unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul cărora se justifică suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024, apare într-o adresă a Ministerului Educației, informează edupedu.ro

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Se vor închide la ora 22:00. Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați pe parcursul zilei de 9 iunie să-și aleagă edilul și europarlamentarul favorit.

ADVERTISEMENT

Totodată, se pot vota și președinții de Consilii Județene, consilierii județeni și locali, din cei peste 207.000 candidați înscriși în cursa electorală. La nivel național, sunt deschise 18.955 secții de vot.

ADVERTISEMENT