Sport

Anunț oficial. Simona Halep s-a retras de la Roland Garros. „Aceasta era decizia corectă!” Update

Accidentarea suferită la Roma o forțează pe Simona Halep să se retragă de la Roland Garros. Este pentru prima dată în carieră când sportiva noastră ratează Grand Slam-ul parizian
21.05.2021 | 09:07
Anunt oficial Simona Halep sa retras de la Roland Garros Aceasta era decizia corecta Update
ADVERTISEMENT
21-05-2021
09:23

Simona Halep a anunțat oficial că s-a retras de la Roland Garros

Simona Halep a anunțat în urmă cu puțin timp, pe contul personal de Facebook, că a luat decizia de a se retrage de la turneul de Grand Slam de la Roland Garros din cauza accidentării suferite la Roma.

„Cu inima grea, anunț că mă retrag de la ediția din acest an a Roland Garros. Din păcate, mușchiul stâng al gambei are nevoie de o perioadă mai mare pentru a se reface, iar timpul până la începerea turneului este foarte scurt. Renunțarea la un turneu de Grand Slam este împotriva instinctelor și aspirațiilor mele sportive, dar aceasta era decizia corectă și singura care putea fi luată. Gândul că nu voi fi la Paris mă întristează, dar mă voi concentra pe recuperare, voi fi pozitivă și voi reveni pe teren de îndată ce voi fi pregătită. Roland Garros 2022, sosesc. Pe curând”, a scris Simona Halep pe Facebook.

Deși spera să se recupereze în timp util după accidentarea suferită în partida din turul doi al turneului de la Roma, contra germancei Angelique Kerber, Simona Halep se vede nevoită să se retragă de la Roland Garros.

Anunțul – făcut într-un dialog cu jurnalistul TVR Cristi Mândru – marchează o premieră tristă. Nu i s-a mai întâmplat de-a lungul carierei să rateze startul pe zgura de la Paris.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecință, sportivei noastre nu-i rămâne decât să forțeze revenirea la Wimbledon, în sezonul de iarbă (28 iunie – 11 iulie), pentru a putea evolua la Jocurile Olimpice (24 iulie – 1 august). De altfel, Simona și-a exprimat în nenumărate rânduri dorința de a merge la Tokyo să cucerească medalia de aur.

Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Nu a reușit să se recupereze după accidentare

Am o mică ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa!

ADVERTISEMENT

Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac. Stăteam la retur, am făcut o mică săritură și apoi am simțit o durere foarte mare. Mereu mă recuperez în țară, am încredere în medicii pe care îi am și e cel mai bine să fii acasă în momentele astea.

Sezonul se complică total! Nu pot să joc, nu pot să mă mișc. Va fi o perioadă destul de dificilă. Moral sunt bine și accept ceea se întâmplă. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă”, spunea sportiva noastră imediat după accidentare, lăsând și atunci de înțeles că șansele să participe la Roland Garros sunt extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Doar nouă zile au mai rămas până la startul turneului de Grand Slam care i-a adus cele mai importante performanțe ale carierei, încununate cu victoria obținută în finala din 2018, contra americancei Sloane Stephens.

Sfatul lui Ilie Năstase după accidentarea suferită la Roma: „Cu cât stă mai mult, cu atât se va recupera mai bine”

Începând cu 2014, anul în care a ajuns în Top 20 WTA, românca ocupantă a locului trei în ierarhia mondială a bifat nu mai puțin de șase calificări în săptămâna a doua a competiției de la Paris, dotată cu premii în valoare totală de 38 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Ilie Năstase a îndemnat-o pe Simona Halep să nu grăbească recuperarea și să revină pe teren doar în momentul în care primește aprobarea medicului, chiar dacă riscă să rateze turneele importante.

„Am avut și eu o ruptură, dar ea, în general, avea accidentări la gleznă. Probabil că s-a dus și în altă parte din cauza faptului că a forțat glezna. Ea nici n-a avut meciuri oficiale și nici n-a fost întrebuințat piciorul și s-a întâmplat treaba asta.

Sper să treacă hematomul și să nu se apuce prea repede. Mi s-a întâmplat și mie și am stat mai mult. E riscant, numai doctorul poate garanta că n-o să se întâmple ceva grav. Cu cât stă mai mult, cu atât se va recupera mai bine”, a explicat fostul mare tenismen român.

După retragerea Simonei Halep, țara noastră a rămas cu patru reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garros. Este vorba despre Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT