Fotbal international

Anunț oficial! Thiago Motta este noul antrenor al lui Ionuț Radu. Va juca Genoa sistemul 2-7-2?

22.10.2019 | 21:50
Anunt oficial Thiago Motta este noul antrenor al lui Ionut Radu Va juca Genoa sistemul 272
ADVERTISEMENT

Thiago Motta este noul antrenor al echipei Genoa, la care evoluează Ionuț Radu. Aurelio Andreazzoli a fost demis după startul modest de sezon, Genoa fiind pe locul 19, cu cinci înfrângeri în primele opt runde ale campionatului italian. Thiago Motta va fi prezentat oficial la Genoa în cursul zilei de miercuri.

Thiago Motta este noul antrenor al lui Ionuț Radu

Ionuț Radu va avea un nou antrenor. Aurelio Andreazzoli a fost demis de Genoa, după începutul sub așteptări din Serie A, în care a reușit o singură victorie în primele opt rounde. Ultimul eșec, 1-5 cu Parma, a fost decisiv pentru Andreazzoli, care va fi înlocuit începând cu această săptămână de Thiago Motta. Fostul internațional italian va fi la încercare de acest tip, singura echipă pe care a mai pregătit-o fiind PSG U19.

ADVERTISEMENT

Genoa, formație care s-a salvat in extremis de la retrogradare în sezonul trecut, are unul dintre cele mai slabe starturi de sezon din ultimii ani. Cu opt etape jucate în Serie A, echipa lui Ionuț Radu are cinci înfrângeri, două remize și o singură victorie. În plus, Genoa are cele mai multe goluri primite în acest debut de stagiuni, internaționalul român fiind bătut de 20 de ori.

Thiago Motta este noul antrenor al lui Ionuț Radu la Genoa. Sursă Foto. Twitter
Thiago Motta este noul antrenor al lui Ionuț Radu la Genoa. Sursă Foto. Twitter

Inovația lui Thiago Motta

Noul antrenor al celor de la Genoa a oferit o declarație ce s-a viralizat în toamna anului trecut. Motta susținea că sistemul său preferat de joc ar fi un 2 – 7 – 2, în care portarul ar apărea în linia de mijlocaș a terenului.

ADVERTISEMENT

Portarul pentru mine face parte dintr-o linie de șapte mijlocași. Atacantul trebuie să fie primul care se apără, iar portarul primul care pornește atacul. Portarul începe orice acțiune, cu un joc bun de picior, iar atacanții trebuie să fie primii care pun presiune după ce mingea se pierde“, declara Thiago Motta.

Debutul lui Thiago Motta pe banca echipei lui Ionuț Radu se va consemna sâmbătă, de la ora 21:45, când Genoa întâlnește Brescia.

ADVERTISEMENT
Tags: