News

Anunț pentru bucureșteni: Termoenergetica oprește apa caldă timp de mai multe zile. Sute de blocuri și un spital, vizate de măsură

Anunț important pentru bucureșteni! Termoenergetica informează că apa caldă va fi oprită timp de mai multe zile. Și un spital este vizat de această măsură
15.05.2023 | 14:05
Anunt pentru bucuresteni Termoenergetica opreste apa calda timp de mai multe zile Sute de blocuri si un spital vizate de masura
Se oprește apa caldă timp de mai multe zile în București! Sursa Foto: Facebook Termoenergetica
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru o bună parte dintre bucureșteni, după ce au fost anunțate mai multe lucrări de reparații și modernizare de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB). Sute de blocuri și Spitalul ”Bagdasar-Arseni” nu vor avea apă caldă timp de multe zile din cauza lucrărilor programate.

Lucrări de reparații și modernizare în toate sectoarele din București

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Termoenergetica, este vorba de lucrări desfășurate în toate sectoarele din Capitală, ce vizează montarea de vane și înlocuirea unor porțiuni de conducte din rețeaua primară. Astfel, vor fi afectați consumatorii din peste 600 de blocuri, precum și personalul medical, dar și pacienții Spitalului „Bagdasar-Arseni”, urmând ca lucrările să fie efectuate începând de luni, 15 mai.

ADVERTISEMENT

În sectorul 1 din municipiul București va fi înlocuită o porțiune de circa 30 de metri, dintr-o conductă, în zona Gării de Nord şi a Bulevardului Gheorghe Duca. Vor fi afectate 35 de blocuri, apa caldă urmând să fie oprită până joi, la ora 23:30. Compania transmite că aceste lucrări erau necesare având în vedere că în această zonă, conducta a fost pusă în funcțiune în 1966, iar porțiunea de rețea are peste 55 de ani de funcționare.

Și în Sectorul 2 vor fi efectuate lucrări de reparații, înlocuire de țeavă, dar și revizie a compensatorilor la conducta Magistralei II Sud (DN 600 mm), zona Şoselei Colentina şi strada Maşina de Pâine. Locuitorii din 255 de blocuri vor rămâne fără apă caldă în zilele menționate. „Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1986, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare”, transmite C.M. Termoenergetica Bucureşti.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 40 de blocuri din Sectorul 3, zona Bulevardului Camil Ressu, vor fi vizate de măsura privind sistarea furnizării apei calde, până joi, la ora 23:30. Lucrările vor fi desfășurate la conducta Magistralei I Sud (DN 600 mm), al cărei an de punere în funcțiune este 1967.

Spitalul „Bagdasar-Arseni” nu va avea apă caldă până la finalul lunii mai

În Sectorul 4 al Capitalei, lucrările vizează montarea conductei Dn 300 mm, pe Şoseaua Berceni, porțiune de rețea cu peste 50 de ani de funcționare. Prin urmare, apa caldă va fi oprită a Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, până la data de 29 mai, ora 23:30.

ADVERTISEMENT

Nici Sectorul 5 nu scapă de măsura sistării furnizării agentului termic, aici urmând să fie făcute lucrări de modernizare pe conducta Magistralei Ferentari, în zona Calea Rahovei şi a străzii Malcoci. Consumatorii din 180 de blocuri vor fi afectați, deoarece apa caldă va fi oprită tot până joi, la ora 23:30. De asemenea, în Sectorul 5 vor fi efectuate lucrări în zona străzii Sebastian, Calea Rahovei şi Calea Ferentari, iar apa caldă va fi oprită până în 29 mai, ora 23:30, în aproximativ 70 de blocuri.

„Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1978, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare. Pentru aproximativ 70 de blocuri, furnizarea agentului termic pentru apa caldă va fi sistată, până în 29 mai, ora 23.30, oprirea fiind impusă de finalizarea tuturor lucrărilor de montare a conductei preizolate”, a transmis Termoenergetica.

ADVERTISEMENT

Lucrări de reparații și înlocuiri vane vor avea loc și în zonele Calea Crângași, Bulevardul Preciziei, Iuliu Maniu și Bulevardul Timişoara din Sectorul 6 al municipiului București. Consumatorii a 65 de blocuri din zona Calea Crângași vor fi vizați de măsura aplicată de Termoenergetica până joi, la ora 23:30.

5 blocuri din zonele Bulevardelor Preciziei și Iuliu Maniu vor rămâne fără apă caldă până miercuri, la ora 14:00, iar în zona Bulevardului Timișoara măsura se aplică pentru 3 consumatori, până miercuri, la ora 23:30. Termoenergetica adaugă faptul că termenele de finalizare ale lucrărilor vor depinde și de complexitatea acestora, precizând că estimările au fost făcute înainte să fie deschise șantierele.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, se precizează în comunicatul de presă transmis, luni, de Termoenergetica București.

ADVERTISEMENT
Tags: