Anunț sumbru al lui Nelu Tătaru. Număr record de infectări cu Covid-19 în România, în următoarele săptămâni

Flaviu Popa   
în HotNews
16/09/2020, 22:55
Anunț sumbru al lui Nelu Tătaru. Număr record de infectări cu Covid-19 în România, în următoarele săptămâni
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii spune că vom avea un nou spital de top. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Noul coronavirus ar putea afecta până la 2.000 de români pe zi, conform ministrului Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a anunțat că acest scenariu poate fi evitat doar dacă românii respectă regulile de distanțare și protecție socială.

În caz contrar, România poate să sară de 2.000 de cazuri pe zi, în condițiile în care țara noastră testează aproximativ 20.000 de oameni pe zi.

Peste 2.000 de români pe zi s-ar putea infecta cu noul coronavirus în următoarele săptămâni

Azi avem aproape 26.000 de teste lucrate. Suntem într-o lună care va avea fluctuații, luna cu cele mai multe măsuri de revenire la cvasinormalitate, incluzând aici luna de campanie electorală, reînceperea activității în teatre, revenirea oamenilor din concedii.

În această perioadă un transport în comun destul de aglomerat, trebuie menționat că tre respectate reguli, au început activitățile, precauțile trebuie să fie maxime. Estimăm o creștere a numărului de cazuri. Există focare în instituții pentru persoane vârstnice, aș recomanda tuturor care organizează evenimente păstrarea și menținerea precauțiilor.

Avem focare mai vechi în desfășurare, acele instituții și unități economice și spitalicești. Rămân județe ca Prahova, Iași, Vaslui, avem București în care avem raportări și teste care sunt lucrate în 2-3 zile și sunt încărcate și raportate ca și ziua de azi”, a declarat Tătaru la Digi 24.

Ministrul e convins că țara noastră trebuie să mențină măsurile de „precauție”, pentru a nu risca o explozie necontrolată a numărului de cazuri.

Trebuie menținute măsurile de precauție, să avem în vedere că sunt reguli care treubie respectate, e lună dificilă. Trebuie să putem merge pe un platou de 1500 cu ușoare fluctuații, să putem gestiona medical tot.

Trebuie să vorbim la 14 zile la finalul lunii de o evoluție în platou, contează regulile, putem ajunge la 2.000 de cazuri pe zi. E o lună dificilă, diferită de alte luni. Aș reveni și as spune că avem niște reguli, niște norme de desfășurare, să le respectăm.

Dacă nu respectăm regulile, mergem spre 2000 de cazuri. Avem cazuri care au gravitate, din terapie intensivă, am scăzut momentan acel număr de 500 de cazuri, suntem la 471. Avem 1.050 de paturi complet echipate pentru Covid. Nu trebuie să ne lăsăm în baza numărului de paturi. Cei care sunt cu simptomatologie ușoară pot să aibă simptomatologie gravă. Cine nu respectă regula devine periculos!”, a completat Nelu Tătaru.

Închide ×