Sporturi

Anunț surprinzător al lui Ronnie O’Sullivan. De ce renunță campionul mondial la turneele europene

28.04.2021 | 08:24
Anunt surprinzator al lui Ronnie OSullivan De ce renunta campionul mondial la turneele europene
ADVERTISEMENT

Ronnie O’Sullivan, campionul mondial în exercițiu, a fost eliminat încă din turul 2 la Campionatul Mondial de snooker și a anunțat că va renunța pentru o vreme să mai joace în turneele europene.

Prezent în studioul Eurosport, cel mai mare jucător de snooker din toate timpurile și-a șocat fanii declarând că în acest an atenția lui va fi îndreptată înspre turneele organizate în Asia.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 45 de ani, O’Sullivan a mai spus și că are de gând să joace mulți ani de acum încolo, în ciuda eșecului din optimile turneului de la Crucible.

Anunț surpriză al lui Ronnie O’Sullivan: renunță la turneele europene pentru cele asiatice

De șase ori campion al lumi, Ronnie O’Sullivan mai are în palmares alte 31 de titluri și încă 21 de finale pierdute. Recordurile englezului poreclit ”The Rocket”, pentru viteza de execuție, l-au transformat în timp într-un produs de marketing neprețuit.

ADVERTISEMENT

Deși nu mai este la prima tinerețe, chiar și într-o disciplină sportivă precum snooker-ul, O’Sullivan a decis să-și continue cariera, și nu oriunde, ci tocmai în China.

”Aș vrea să joc mai mult în China și sigur voi face asta mai mult decât în Marea Britanie în 2021. Am o relație excelentă cu oamenii de acolo, dar având în vedere situația mondială nu știu cum și când voi putea ajunge în China”, a declarat O’Sullivan, pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Cât mai are de gând să joace Ronnie O’Sullivan

În topul mondial al jucătorilor de snooker, Ronnie O’Sullivan este al doilea și, chiar dacă a fost eliminat de la Crucible are șanse mici să fie depășit de Neil Robertson, cel care încheie podiumul mondial.

Englezul a precizat pentru sursa citată cât mai are de gând să joace. Dacă totul va decurge conform planurilor, ar trebui să-l vedem pe O’Sullivan în arene până la 60 de ani.

ADVERTISEMENT

”Mă gândesc serios la următorii 10-15 ani și la ce este bine pentru mine. China este locul unde vreau să ajung și o voi face. Contează foarte mult cum este alcătuit programul și voi încerca să respect fanii din toată lumea. Voi da șansa managerilor de turnee să vină cu propuneri, dar voi alege doar ce îmi va face viața mai frumoasă”, a adăugat Ronnie O’Sullivan.

ADVERTISEMENT