Simona Halep

OFICIAL! Simona Halep NU JOACĂ la Fed Cup:”Mă operez!” Cînd revine

UPDATE 10:45 / Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la Fed Cup, precum şi de la turneele de la Dubai şi Doha, din cauza problemelor de sănătate, aceasta fiind nevoită să se opereze pentru...
24.01.2016 | 11:35
OFICIAL Simona Halep NU JOACA la Fed CupMa operez Cind revine
ADVERTISEMENT

UPDATE 10:45 / Simona Halep şi-a anunţat retragerea de la Fed Cup, precum şi de la turneele de la Dubai şi Doha, din cauza problemelor de sănătate, aceasta fiind nevoită să se opereze pentru deviaţie de sept:

“Cu părere de rău, ţin să anunţ că sînt nevoită să renunţ la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenţii chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat şi înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sînt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă.

ADVERTISEMENT

Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, avînd infecţie la stomac, nas şi ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament antibiotic.

Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecţiilor existente, din păcate am înrăutăţit lucrurile, încercînd să trag de mine să joc la Grand Slam. La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operaţie pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opţiune pentru a trata definitiv această problemă.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag şi de la turneele Dubai şi Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci cînd voi fi recuperată 100%. Totuşi, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells. Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenţie şi să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar şi din tribună.

Vă mulţumesc pentru susţinerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămîni de pauză.
În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică şi într-o formă bună”, a scris Halep pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Poate pica pe locul 5 WTA! Ce puncte pierde

SIMONA HALEP. Astfel, Simona nu va fi aptă pentru meciurile din Fed Cup cu Cehia de la începutul lunii viitoare, pe 6 şi 7 februarie şi va rata un turneu WTA important, cel de la Dubai. Halep va pierde 900 de puncte pentru că anul trecut a cîştigat trofeul după o finală cu Karolina Pliskova şi va rămîne doar cu 4645 de puncte înainte de turneele americane de la Indian Wells şi Miami. Este posibil, însă,  să revină la aceste competiţii, dar şi acolo are de apărat alte 1340 de puncte după ce a cîştigat primul turneu în 2015, iar în al doilea a ajuns în semifinale.

Absenţa de pe teren îi va cauza Simonei  în clasamentul WTA! Garbine Muguruza şi Agnieszka Radwanska nu au foarte multe puncte de apărat şi o vor depăşi pe Halep în clasament. Şi Angelique Kerber ar putea s-o depăşească pe Halep după Dubai. O calificare în sferturi la Melbourne îi asigură 4130 de puncte şi se poate apropia de Simona în cazul unor performanţe bune în februarie. La fel şi Maria Şarapova şi Victoria Azarenka, care sînt mai jos în clasament, în cazul unor performanţe o pot depăşi pe Halep, care poate ieşi astfel din top 5 WTA.

ADVERTISEMENT

***************************************************************************************

Simona Halep a părăsit turneul Australian Open încă din primul tur. Campioana noastră a acuzat mai multe probleme de sănătate, printre care o accidentare la călcîiul lui Ahile, probleme stomacale şi o răceală puternică.

Tatăl Simonei Halep, Stere, a vorbit la o televiziune de sport şi a spus că problemele de sănătate ale fiicei sale sînt serioase şi trebuie să se opereze pentru o deviaţie de sept:

“A avut o perioadă critică de oboseală, Simona. A năvălit peste ea şi raceala..şi problema cu tendonul. A avut probleme şi la stomac, acum şi cu urechea…Are o deviaţie de sept şi trebuie să se opereze cît de curînd. A intrat într-un regim maxim, deci va face o pauză mai lungă, pentru că nu se poate să continue aşa! Ea a tras de ea, pentru că aşa este Simona, vrea să facă totul, dar pînă la urma oboseala îşi spune cuvîntul şi mai ales şi accidentările care au fost…

Deviaţia de sept nu e prea gravă, dar oricum necesită un timp mai lung. Cam o lună, o lună şi jumătate trebuie să facă repaus total pentru a-şi reveni complet. Încă nu ştiu ce decizie va lua. Simona va anunţa ce va face şi cum va face”, a declarat Stere Halep.

Simona Halep nu a hotărît cînd se operează, însă pauza de o lună şi jumătate ar determina o alunecare în clasamentul WTA, mai ales că urmează o perioadă în care trebuie să îşi apere multe puncte, fiind campioană la Dubai şi Indian Wells, respectiv finalistă la Miami. Campioana noastră şi-a anunţat prezenţa la FED Cup, însă avînd în vedere problemele de sănătate, participarea e incertă la Cluj împotriva Cehiei.

 

ADVERTISEMENT