Sport

Anunț uriaș! Încep lucrările la „bijuteria” de milioane de euro din Craiova

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru noua „bijuterie” din Craiova. Noul complex sportiv multifuncțional se va construi pe locul stadionului Tineretului.
05.06.2024 | 10:01
Anunț uriaș! Încep lucrările pentru „bijuteria” de milioane de euro din Craiova. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul Craiova o să aibă parte de un complex sportiv multifuncțional modern, iar lucrările pentru construcție au intrat în linie dreaptă. În cursul zilei de marți, 4 iunie, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru construcția arenei.

Anunț uriaș în Cetatea Băniei! Încep lucrările la „bijuteria” de milioane de euro din Craiova

Stadionul Tineretului a devenit istorie, iar în locul arenei legendare se va construi un complex multifuncțional. În cursul zilei de marți s-a semnat și contractul de execuție a lucrărilor la noua „bijuterie” din Cetatea Băniei.

ADVERTISEMENT

La evenimentul dedicat semnării contractului au participat nume grele din sportul românesc precum Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Anișoara Cușmir, președinta Federației de Atletism, Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

Și legende ale Universității Craiova au fost prezente pe stadionul Tineretului pentru ultima dată. Sorin Cârțu, Emil Săndoi și Pavel Badea s-au prezentat în locul unde va fi construit complexul sportiv multifuncțional va costa aproximativ 45 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu a anunțat pe rețelele de socializare semnarea contractului de execuție a lucrărilor la complexul sportiv. Primarul Craiovei a vorbit despre arena modernă ce poate găzdui competiții de ciclism, atletism și alte sporturi.

Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre construirea stadionului: „Craiova devine un centru de excelență sportivă a României”

„Am participat, astăzi, la semnarea contractului de execuție a lucrărilor la cel mai modern complex sportiv multifuncțional din țară. Acesta se va construi pe amplasamentul vechiului Stadion Tineretului, de către Consiliul Județean Dolj.

ADVERTISEMENT

La eveniment au fost prezenți Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Anișoara Cușmir, președinta Federației de Atletism, Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, precum și mulți alți sportivi de renume ai României.

Cu o capacitate de peste 8000 de locuri și spații concepute pentru a putea găzdui competiții internaționale de atletism și ciclism, clădirea va putea fi folosită și pentru alte sporturi de sală, dar și concerte sau festivități.

ADVERTISEMENT

Alături de Stadionul de Fotbal, Stadionul de Atletism și Sala Polivalentă, noua arenă completează infrastructura Craiovei pentru sportul de performanță, devenind astfel un centru de excelență sportivă a României”, a spus Lia Olguța Vasilescu pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi...
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi fatală
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României