News

Anunţul AUR pentru angajarea a doi primari a dat roade! Câţi s-au arătat interesaţi de post. “A fost o metaforă”

08.04.2021 | 12:50
Anuntul AUR pentru angajarea a doi primari a dat roade Cati sau aratat interesati de post A fost o metafora
Anunţul AUR pentru angajarea a doi primari a dat roade
ADVERTISEMENT

Ineditul apel de săptămâna trecută privind ”angajarea” a doi primari, venit din partea AUR Ialomița nu a stârnit doar râsul internauților cu ceva brumă de cultură politică, ci s-a soldat și cu rezultate.

Potrivit senatoarei AUR de Ialomița, Rodica Boancă, cea care a postat invitația fără precedent în analele politicii românești pe pagina sa de socializare, deja au fost primite mai multe autopropuneri pentru candidaturile la primăriile comunelor Gura Ialomiței și Ion Roată.

ADVERTISEMENT

Anunțul nostru a dat foarte bune rezultate. Încă mai primim telefoane în acest sens. A fost o metaforă cum am scris, dar oamenii au reacționat în cea mai mare parte pozitiv. Până acum au fost în jur de 10-15 apeluri serioase. Dar aceasta este o formulă preliminară de a alege niște oameni. Noi ne-am gândit să facem totul cât mai transparent”, ne-a dezvăluit Rodica Boancă.

Soțul senatoarei e coordonatorul organizației

Senatoarea AUR declară că nu ”vede de ce a stârnit atâta agitație” anunțul său pentru că era numai o ”metaforă” menită să atragă atenţia. Parlamentara a ținut să sublinieze faptul că toți candidații pe care îi va propune conducerii centrale a formațiunii politice din care face parte ”vor trece prin Biroul Național al Partidului”.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă a primit solicitări și de la oameni din eșalonul al doilea al celorlalte partide din județ, senatoarea a confirmat că există astfel de discuții, numai că soțul său este cel care coordonează organizația AUR.

”Nu avem președinte de filială la Ialomița. Suntem coordonați de o persoană desemnată, de soțul meu, Florin Boancă. Mulți dintre acești candidați pentru poziția de candidat al nostru pentru cele două primării sunt oameni simpli, dar care au aderență la valorile partidului nostru”, ne-a mai dezvălui aleasa AUR.

ADVERTISEMENT

Aceasta afirmă despre consortul său că nu a mai avut niciodată nicio funcție politică și că este economist în mediul privat în Slobozia.

AUR ”angajează” primari, dar nu știe când

În afară de anunțul nemaiîntâlnit până acum și care bate rigorile uzanțelor politice, cei de la AUR Ialomița admit că nu știu cum și când anume se va desfășura scrutinul pentru alegerile parțiale.

ADVERTISEMENT

”Nu este foarte clar calendarul. Mi s-a transmis pe surse că în mai ar începe campania și în iunie ar fi alegerile. Încă nu a apărut metodologia și calendarul alegerilor. Până atunci noi trebuie să ne preocupăm să găsim cel mai bun candidat”, precizează Rodica Boancă. Cât despre șansele reale ale viitorilor candidați ai lor, senatoarea AUR își pune toată speranțele în faptul că ”oamenii sunt dezamăgiți de toată clasa politică”. ”Cred că avem aceleași șanse să câștigăm primăriile ca toate celelalte partide de aici”, a conchis senatoarea.

Senatoarea, contrazisă și informată de guvern

Pe site-ul Autorității Electorale Permanente figurează deja proiectul de Hotărâre de Guvern privind data stabilită pentru desfășurarea alegerilor locale parțiale.

Potrivit HG-ului semnată de premierul Florin Cîțu, acestea se vor ține în data de 16 mai. Decizia Executivului intră în vigoare în 11 aprilie.

Hotărâre de Guvern cu privire la alegerile locale parţiale
Hotărâre de Guvern cu privire la alegerile locale parţiale

Ce au pățit primarii care și-au pierdut posturile

Primarul localităţii Gura Ialomiţei, Iulian Ionaşcu, s-a stins din viaţă la doar 37 de ani, la două zile după ce şi-a sărbătorit aniversarea, în luna ianuarie. El se afla la primul mandat, fiind ales din partea PSD la alegerile locale din 27 septembrie. Primarul comunei Gura Ialomiţei a murit pe patul de spital, răpus de un accident vascular cerebral. Acesta fusese transportat la un spital din Constanţa pentru îngrijiri medicale, dar, cu toate eforturile medicilor de a-i salva viaţa, tânărul primar s-a stins din viaţă.

Locuitorii comunei au rămas şocaţi de această veste pentru că au pierdut doi primari în niciun an de zile. Precedentul primar al localităţii Gura Ialomiţei, Cristinel Lambru, a decedat în data de 19 mai 2020. Lambru a murit la spital din cauza afecţiunilor medicale multiple de care suferea.

În schimb, pe Marinică Cazacu problemele de integritate l-au lăsat fără mandatul de edil al primăriei comunei Ion Roată din județul Ialomița. Potrivit ANI, în perioada în care a fost consilier județean (2012-2016), Cazacu s-a aflat într-un conflict de interese administrativ.

ADVERTISEMENT