Anunţul care cutremură UE. Turcia şi Rusia, acord privind TurkStream şi o centrală nucleară

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
29/07/2016, 16:44
Anunţul care cutremură UE. Turcia şi Rusia, acord privind TurkStream şi o centrală nucleară

Rusia si Turcia au ajuns la un acord politic pentru continuarea lucrarilor la gazoductul TurkStream si la proiectul centralei nucleare din Akkuyu, anunta agentiile rusesti de presa, care citeaza o declaratie a ministrului turc al Economiei, Nihat Zeybekci, scrie Reuters.

O intalnire intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Tayyip Erdogan, care va avea loc la Sankt Petersburg in 9 august, va da “impulsul final” pentru TurkStream, a precizat Zeybekci, care efectueaza o vizita la Moscova.

Rusia a inghetat discutiile pentru TurkStream, proiect menit sa creasca exporturile de gaz rusesc catre sudul Europei prin Turcia, dupa ce o aeonava de atac Sukhoi Su-24 rusa a fost doborata de un avion de lupta turc in apropiere de granita siriano-turca in noiembrie 2015, anunţă Hotnews.

Sursă: www.hotnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×