Fotbal international

Anunţul care dinamitează Catalunia: „Messi vrea să plece acum de la Barcelona, nu în 2021!“

16.08.2020 | 23:43
Anuntul care dinamiteaza Catalunia Messi vrea sa plece acum de la Barcelona nu in 2021
Messi vrea să plece de la Barcelona. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După umilinţa istorică trăită în partida contra lui Bayern Munchen, 8-2 pentru bavarezi în sferturile Ligii Campionilor, Lionel Messi, simbolul Barcelonei, vrea să plece de la gruparea catalană.

Anunţul-bombă a fost făcut de Marcelo Bechler, jurnalistul care în urmă cu mai mulţi ani anunţa în premieră transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că argentinianul a comunicat deja decizia sa conducerii lui FC Barcelona, fiind nemulţumit de situaţia de la club şi de cum decurge proiectul catalan.

Pleacă Messi de la Barcelona?!

Jurnalistul Marcelo Bechler a precizat că informaţia vine de la o persoană importantă din cadrul clubului, evident, anonimă. „Niciodată nu l-am văzut pe Leo atât de hotărât să plece ca acum“, a precizat sursa respectivă.

ADVERTISEMENT

Momentan, Messi se află în vacanţă alături de Jordi Alba şi Luis Suarez, în timp ce la Barcelona se pregăteşte o şedinţă care să stabilească viitorul clubului.

Printre potenţialele destinaţii pentru Lionel Messi se numără Inter, care şi-a manifestat interesul. Dar şi cei doi granzi din Manchester. Graeme Souness, legendarul fotbalist al lui Liverpool, a declarat că „Messi părea un om sătul să-şi care echipa în spate. Asta ar fi săptămâna perfectă pentru a înainta o ofertă pentru argentinian. Îl văd jucând lejer la Manchester, fie United, fie City“.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au cerut schimbări drastice la echipă a fost şi Gerard Pique. La finalul partidei umilitoare cu Bayern, fundaşul a declarat: „Trebuie să vină sânge proaspăt. Dacă e nevoie, sunt primul care pleacă. Schimbări trebuie să existe peste tot“.

Doar 5 jucători netransferabili

Conducerea Barcelonei este de acord cu cele spuse de Pique şi pregătesco adevărată revoluţi în lotul echipei. Doar cinci jucători au fost declaraţi netransferabili: portarul ter Stegen, Frankie de Jong, tinerii Ansu Fati şi Riqui Puig şi, bineînţeles, superstarul Messi.

ADVERTISEMENT

Doar că acum situaţia se schimbă, dacă Messi vrea să plece. Presa din Spania a anunţat că fotbalişti exponenţiali precum Luis Suarez sau Jordi Alba s-ar putea despărţi de formaţia blaugrana.

Barcelona a avut o campanie de transferuri dezastruoasă în ultimul deceniu. Clubul a cheltuit în jur de un miliar de euro, dar echipa nu s-a mai ridicat la nivelul aşteptat.

Şi în afara lotului de jucători sunt aşteptate schimbări masive. Eric Abidal, directorul sportiv, este printre primii vizaţi. Francezul a avut un conflict chiar cu Lionel Messi. De asemenea, antrenorul Quique Setien este pe făraş, principalul favorit la banca tehnică fiind Mauricio Pochettino.

 

ADVERTISEMENT