News

Anunțul care ne dă fiori. A fost descoperită încă o variantă nouă de coronavirus

24.12.2020 | 19:18
Anunțul care ne dă fiori. A fost descoperită încă o variantă nouă de coronavirus
Încă o variantă nouă de coronavirus a fost descoperită în Nigeria. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În timp ce Europa se pregătește să facă primii pași în campania de vaccinare anti-COVID, în Africa sunt detectate noi variante ale virusului care macină întreaga lume de aproape 10 luni. Potrivit directorului Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), John Nkengasong, cea mai recentă dintre acestea provine tocmai din Nigeria.

În momentul de față, nu există dovezi concrete în privința contribuției sale la creșterea numărului de infectări pe teritoriul țării, dar trebuie luat în calcul și faptul că supravegherea genomică este mult mai redusă decât în Marea Britanie, care se confruntă la rândul ei cu o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Africa a raportat peste 2,5 milioane de cazuri de îmbolnăvire, ajungând astfel la 3,3% din totalul celor înregistrate la nivel global. Noua variantă a virusului a fost detectată în cursul zilei de vineri, 18 decembrie.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Nigeria

Este o descendență separată de cea din Regatul Unit și cea din Africa de Sud. Nu există dovezi că noua variantă ar contribui la creșterea transmisiei în Nigeria, dar supraveghere genomică este mult mai redusă decât Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Nu credem că mutația din Africa de Sud va afecta desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 pe continent”, a declarat John Nkengasong, directorul Centrelor Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în cadrul unei conferințe de presă online.

Anunțul vine într-o perioadă în care cazurile sunt în creștere atât în Nigeria, cât și în Africa de Sud.

În ultima săptămână, pe teritoriul țării a fost raportată o creștere de 52% a cazurilor, iar la nivelul continentului s-a înregistrat o creștere de 40%.

ADVERTISEMENT

Nigeria, cea mai populată țară din Africa, cu peste 200 de milioane de oameni, a înregistrat mai puține cazuri de coronavirus în comparație cu restul statelor de pe continent.

Potrivit autorităților, bilanțul total a ajuns miercuri la 80.000. De asemenea, cazurile înregistrate zilnic au depășit pragul de 1.000 pentru prima dată în această lună.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri