Anunțul care schimbă radical lupta împotriva coronavirusului. Ce se întâmplă cu pacienții infectați după 11 zile

Traian Terzian   
în HotNews
24/05/2020, 17:42
Anunțul care schimbă radical lupta împotriva coronavirusului. Ce se întâmplă cu pacienții infectați după 11 zile
Cercetătorii au studiat mai mulți pacienți infectași cu COVID-19 și au făcut un anunț extrem de important care schimbă radical lupta împotriva coronavirusului. Sursă foto: hepta.ro

Cercetătorii au studiat mai mulți pacienți infectași cu COVID-19 și au făcut un anunț extrem de important care schimbă radical lupta împotriva coronavirusului.

Anunțul care schimbă radical lupta împotriva coronavirusului

Conform Mediafax, care citează Bloomberg, un studiu făcut de oamenii de știință din Singapore a relevat un lucru extraordinar, iar anunțul acestora schimbă tot ce știam despre coronavirus.

Studiul realizat de specialiștii în boli infecțioase din Singapore arată că pacienții nu mai sunt contagioși după 11 zile de la îmbolnăvire, chiar dacă la unii dintre ei testele mai ies pozitiv.

”Un test pozitiv nu este echivalent cu prezența virusului viu și a infecțiozității. După 11 zile de boală, virusului nu a putut fi zolat și cultivat în laborator”, se arată în studiul realizat în Singapore.

Autoritățile din Singapore vor să schimbe modul în care se fac externările

Studiul a fost realizat de medicii din Singapore pe 73 de pacienți, iar rezultatul prezentat de ei poate influența modul în care vor fi externați din spitale în viitor pacienții de COVID-19.

Criteriile actuale luate în calcul, așa cum se întâmplă și în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor și nu pe gradul de infecțiozitate al pacienților internați.

Autoritățile din Singapore au anunțat că ar putea lua în calcul aceste noi informații atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

În schimb, mai mulți specialiști spun că nu există niciun medicament minune pentru tratarea coronavirusului. Concret, deși hidroxiclorochina şi clorochina sunt recomandate de oameni importanți, printre ai aflându-se Donald Trump sau președintele Braziliei, acestea ”nu aduc beneficii pacienţilor cu COVID-19”.

Virusologul german Christian Dorsten a publicat un studiu în care afirmă că o treime din populaţie ar putea avea un grad de imunitate împotriva COVID-19 de la celelalte răceli provocate de alte coronavirusuri.

Închide ×