Anunţul care stîrneşte panică în Franţa! Urmează noi atentate teroriste

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
22/07/2016, 00:04
Anunţul care stîrneşte panică în Franţa! Urmează noi atentate teroriste

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a ameninţat să îşi intensifice atacurile împotriva Franţei, într-o înregistrare postată miercuri pe reţele de socializare şi în care apar doi jihadişti francofoni, informează agerpres.ro, care citează AFP.

Aceştia îl felicită pe autorul atacului de la Nisa din seara zilei de 14 iulie şi soldat cu 84 de morţi şi apoi decapitează doi bărbaţi pe care îi acuză că au ‘spionat’ SI — un ‘mesaj’ pentru Franţa, conform acestei înregistrări care menţionează de asemenea SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste.

Înregistrarea ar fi fost ‘realizată’ de SI în provincia irakiană Ninive (nord), unde SI controlează teritorii, conform SITE.

Adresându-se în franceză preşedintelui şi guvernului Franţei, unul dintre cei doi membri ai SI ameninţă să ‘intensifice’ atacurile.

Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul de la Nisa, afirmând că acesta vine “ca răspuns la apelurile grupării de a lua ca ţintă ţările care fac parte din coaliţia” antijihadistă din Irak şi Siria. Franţa face parte din această coaliţie condusă de SUA şi care bombardează poziţii ale grupării ultra-radicale.

Experţi estimează că SI nu pare să fi organizat direct recentele atacuri din Franţa sau Germania, însă este posibil să îi fi inspirat pe autorii acestora şi să încerce să îşi întărească imaginea de teroare prin revendicarea lor.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Chelsea – Arsenal 0-0 live online pe Eurosport. Start de meci!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×