Sport

Anunțul Comisiei de Disciplină a FRF în cazul Mihai Pintilii. Cine va sta pe banca FCSB la derby-ul cu CFR Cluj

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a făcut anunțul referitor la Pintilii, care o pregătește pe FCSB fără licență Pro. Cine va ocupa banca roș-albaștrilor la derby-ul cu CFR Cluj.
31.01.2023 | 19:57
Anuntul Comisiei de Disciplina a FRF in cazul Mihai Pintilii Cine va sta pe banca FCSB la derbyul cu CFR Cluj
Anunțul făcut de Comisia de Disciplină în cazul lui Mihai Pintilii înaintea derby-ului CFR Cluj - FCSB. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cazul lui Mihai Pintilii, care se ocupă de ședințele de pregătire ale FCSB-ului, deși nu deține licența Pro, a ajuns în fața Comisiilor de Disciplină din FRF, așa cum Lucian Burchel a anunțat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. La finalul ședinței de luni, oficialii Federației Române de Fotbal au dictat o nouă amânare, astfel, Pintilii va putea sta pe bancă în derby-ul cu CFR Cluj.

Comisia de Disciplină, o nouă amânare în cazul lui Mihai Pintilii. Antrenorul „roș-albaștrilor” va sta pe bancă în derby-ul cu CFR Cluj

În această săptămână, a avut loc o nouă ședință în care s-a discutat despre cazul lui Mihai Pintilii, care o antrenează pe FCSB, dar nu deține licență Pro.

ADVERTISEMENT

La fel ca în precedentele două astfel de întâlniri, Comisia de Disciplină a FRF nu a oferit un verdict, ci a amânat decizia până luni, 6 februarie, la o zi diferență de derby-ul care se dispută în Gruia.

Astfel, tehnicianul roș-albaștrilor va putea sta pe bancă în meciul care are o importanță deosebită în lupta pentru titlu. Totuși, problemele nu se termină pentru Pintilii care riscă o pedeapsă de la patru până la șase etape, dar și o amendă de 1.400 de euro.

ADVERTISEMENT

Lucian Burchel, reclamații și la adresa FCSB-ului

Pe lângă Mihai Pintilii, vicecampioana României riscă de asemenea să fie sancționată. Clubul finanțat de Gigi Becali este parte la neregulile care s-au instalat la club odată cu venirea fostului jucător al roș-albaștrilor la conducere.

Astfel, conform articolului 83, alin. 7, care prevede că orice încălcare a ROAF privind organizarea în condiții regulamentare a jocului „se sancționează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu 50% față de cea aplicată anterior. 

ADVERTISEMENT

La atingerea pragului maxim clubul în cauză va fi sancționat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei”, se arată în Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

Schimb de replici între Mihai Pintilii și Lucian Burchel

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a luat decizia de a sesiza cazul la Comisia de Disciplină după schimbul de replici pe care l-a avut cu Mihai Pintilii.

ADVERTISEMENT

Antrenorul roș-albaștrilor a răbufnit la adresa oficialului înainte și la finalul meciului Hermannstadt – FCSB, în etapa 22 din SuperLiga. „Nu comentez calitatea limbajului. Nu mă simt jignit. Nu este jobul meu să mă simt jignit. Dar faptul că a oferit declarații în numele clubului, fără să aibă dreptul, poate constitui un subiect de sesizare către o Comisie de Disciplină.

De regulă, ambele părți sunt analizate la un astfel de moment. Pentru că clubul trimite un angajat, în cazul acesta un antrenor principal, cum este Leo Strizu. El trebuie să susțină conferințele de presă în numele clubului.

Jobul meu este să analizez ce se întâmplă din punctul de vedere al posibilelor încălcări ale regulamentului de către antrenori. Nu știu exact la ce pot duce astfel de încălcări. Nu sunt un factor de decizie în aceste spețe.

Eu nu mă voi sesiza pentru conținutul declarațiilor, ci pentru faptul că le-a dat, în numele clubului, fără să aibă acest drept. Eu trebuie să analizez, să citesc, după care mă consult cu departamentul juridic, după care fac sesizarea dacă noi considerăm că este cazul”, au fost cuvintele lui Lucian Burchel, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.


  • 4,15 este cota BETANO pentru pronosticul „X pauză / X final” la meciul CFR Cluj – FCSB

ADVERTISEMENT