News

Anunțul DIICOT despre oasele din butoiul lui Dincă. Testele ADN confirmă că sunt ale Alexandrei Măceșanu

02.09.2019 | 16:28
Dinții din butoiul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu

DIICOT a făcut public un comunicat legat de testul ADN ale rămășițelor umane pe care anchetatorii le-au găsit în butoiul lui Gheorghe Dincă. Comunicatul spune că s-a identificat ADN-ul Alexandrei Măceșanu în probele de os prelevate de anchetatori.

Dinții din butoiul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu

”Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Dinții din butoiul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu
Dinții din butoiul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu

Raportul spune că dinții aparțin Alexandrei Măceșanu în proporție de 99,93%

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”.

Unchiul Alexandrei Măceșanu spune că analizarea ADN-ului nu este posibil să se facă nicăieri în lume în doar două zile, iar Alexandru Cumpănașu vrea o contraexpertiză făcută în străinătate. Pentru a putea solicita însă o contraexpertiză, dosarul trebuie să ajungă în instanță, în fața unui judecător, care poate aproba sau nu contraexpertiza respectivă. Totodată, DIICOT transmite și că Gheorghe Dincă a fost adus la București pentru a i se face expertiza psihiatrică.

”La data de 01.09.2019, inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, activitate dispusă prin ordonanța din data de 29.07.2019, reaudierea inculpatului, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia”, se arată într-un comunicat al DIICOT.