News

Anunțul DIICOT în cazul Caracal. Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat. Ce le-a făcut fetelor – Update

28.07.2019 | 22:28
Anuntul DIICOT in cazul Caracal Gheorghe Dinca acuzat de omor calificat Ce lea facut fetelor  Update

Ce spune DIICOT despre cazul din Caracal! Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a făcut declaraţii duminică privind progresele făcute în ancheta de la Caracal, dar și despre amploarea pe care a luat dosarul pornit de la cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani răpită, violată și presupus a fi fost ucisă, tranșată și incendiată.

Update, ora 22.30: Gheorghe Dincă a fost pus oficial sub acuzare de omor calificat, după ce în prealabil fusese acuzat de viol şi trafic de minori. Se pare că el a violat-o, apoi a ucis-o şi a incinerat cadavrul tinerei Alexandra.

“La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase.

În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge, răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate.

Inculpatul este o persoană cu o contituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani a avut practic nicio șansă să se apere. În cenușa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinți de natură umană.

Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului au fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”, a spus Giorgiana Hosu, procuror DIICOT

Stire Initiala – Ce spune DIICOT despre cazul din Caracal

Stire initiala: Procurorul a confirmat că încearcă şi alte piste de anchetă privind eventuale alte cazuri de dispariţii asemnătăroare. „Încercăm şi o asemenea pistă de anchetă, în acest moment importante sunt cele 2 victime”, a spus Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT.

”Colegii mei s-au mişcat foarte repede, zic eu, pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment. Nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut. Dar dacă se putea mai mult, până la urmă o să venim şi o să recunoaştem şi asta. (…) Haideţi să strângem tot şi apoi comunicăm. Şi vedem şi ce am făcut bine, şi ce am greşit”, a mai declarat Hosu, care a explicat că ancheta este dificilă deoarece “este o locaţie foarte mare, care trebuie luată la milimetru”.

Ce spune DIICOT despre cazul din Caracal
Ce spune DIICOT despre cazul din Caracal

Procurorii iau în calcul mai multe piste în dosarul din Caracal

Potrivit procurorului-şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, ancheta nu este îngreunată de faptul că suspectul Gheorghe Dincă nu este cooperant. Privind numărul de telefon folosit pentru apelurile date părinţilor, procurorul a sugerat că ar fi fost vorba de o cartelă pre-pay.

Întrebată dacă suspectul ar fi putut avea complici, Giorgiana Hosu a răspuns: “Haideţi să nu înlăturăm nicio cale pe care am putea merge şi nicio posibilitate de a ancheta lucrurile. Poate că reuşim pe parcurs să ne dăm seama. Nu avem intenţia de a ascunde ceva, singura noastră grijă este să nu tulburăm lucrurile foarte mult şi să nu spunem lucruri care să nu se adeverească ulterior”.