News

Anunțul Gabrielei Firea care pune în dificultate PNL. ”Îl va bate pe Nicușor Dan de o să-i sune apa-n cap”

Posibila candidatură a Gabrielei Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei pune PNL într-o reală dilemă.
10.09.2022 | 15:39
Anuntul Gabrielei Firea care pune in dificultate PNL Il va bate pe Nicusor Dan de o sai sune apan cap
Gabriela Firea ar putea fi desemnat candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei / Foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Partidul Național Liberal ezită să-și nominalizeze un posibil candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, după ce Gabriela Firea a anunțat că intenționează să lupte pentru un al doilea mandat.

Nicolae Ciucă, despre candidatul la alegerile locale din 2024: ”Nu ne-am hotărât”

Premierul Nicolae Ciucă nu a putut oferi niciun răspuns cu privire la un posibil candidat pentru poziția de Primar General al Capitalei, la alegerile locale ce vor avea loc în 2024.

ADVERTISEMENT

„Până în acest moment, nu am discutat pe cine susţinem, cum susţinem sau pe cine nominalizăm pentru a candida la primăria vreunui oraş.

Am anunţat cât se poate de deschis că PNL a pornit o activitate de sondare şi în acest moment suntem în derularea acestui proces”, a afirmat Ciucă sâmbătă, în judeţul Constanţa, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, pregătită să redevină primar: ”Vreau să-mi continui proiectele

În spatele ezitărilor liderului liberal ar sta chiar anunțul făcut recent de Gabriela Firea, fostul edil al Bucureștiului, care spune că e pregătită pentru o nouă confruntare cu Nicușor Dan.

”Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie şi putere de muncă, pentru că şi aceasta este o problemă, aşa cum ştiţi, la primărie m-am îmbolnăvit foarte grav în ultimul an şi nu a fost deloc simplu pentru mine, deci dacă sunt în forma de azi, să spunem (..) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele din marea infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social”, a spus Firea, miercuri.

ADVERTISEMENT

Și Nicușor Dan vrea un nou mandat dar nu se știe cine-l va mai susține

La alegerile locale din 2020, Nicușor Dan a fost susținut de PNL, însă Nicolae Ciucă, liderul partidului, nu mai e atât de convins să repete povestea.

Pe de altă parte, Nicușor Dan și-a manifestat intenția de a candida pentru un nou mandat, argumentând că ”a scos Capitala din faliment” și că mandatul Gabrielei Firea a fost unul ”catastrofal”.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, sigur de reușita Gabrielei Firea

Marcel Ciolacu, șeful social-democraților este de părere că Nicușor Dan nu are nicio șansă într-o luptă electorală directă cu Gabriela Firea.

„Îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea ar avea șanse pentru un al doilea mandat la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT