ADVERTISEMENT
News

Anunțul Gabrielei Firea! Cine va primi testare gratuită pentru coronavirus, după începerea școlii

Autor: Flaviu Popa | 07.09.2020 | 15:31
Anunțul Gabrielei Firea! Cine va primi testare gratuită pentru coronavirus, după începerea școlii
Elevii și profesorii vor fi testați pentru Covid-19. Foto: Hepta

Primăria Capitalei și-a propus să testeze toți elevii și profesorii din București în perioada următoare, în contextul în care școala ar putea să înceapă în 14 septembrie într-un climat de neîncredere al populației în autorități.

ADVERTISEMENT

Peste 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice din București vor beneficia de acest program de testare în mediul școlar.

Inițiativa îi aparține Gabrielei Firea, astfel că Primăria va suporta costurile testării pentru cei aproape 275.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea promite să testeze toți elevii și profesorii din București, în plină pandemie

Consilierii generali au aprobat propunerea Gabrielei Firea în ședința de luni, 7 septembrie, astfel că toate costurile de testare Real Time PCR vor fi suportate de autorități.

Vor avea prioritate în a fi testați profesorii și elevii înscriși pentru anul școlar 2020-2021, în condițiile în care prezintă simptome de infecție respiratorie acută, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Firea a explicat că aceștia trebuie să prezinte o recomandare de testare din partea medicilor școlari, de familie sau pediatri. Mai mult, acești elevi for fi testați împreună cu părinții.

Primarul Bucureștiului se opune celor din DSP care doresc să izoleze timp de 3 zile elevii care prezintă simptome de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem de acord cu formula anunțată public de DSP, anume dacă, la triajul epidemiologic un elev tușește sau are febră acesta să fie izolat, dus într-un spital unde așteaptă 2-3 zile rezultatul testului. Vom deconta suma de 200 de lei/ beneficiar direct unităților sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testați.

Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi”, explicat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost botezat „Testăm pentru a salva economia și locuri de muncă”, prin care vor fi testați și angajații farmaciilor, cei din domeniul alimentației publice, reprezentanții mass-media și angajații firmelor de curierat.

Numărul beneficiarilor s-a mărit la 27.000 în 7 septembrie, de la 3.000, după votul din ședința de consiliu.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea nu este la prima inițiativă de acest gen. La începutul pandemiei, în colaborare cu profesorul Streinu-Cercel, Firea avea de gând să testeze în masă populația Bucureștiului, însă inițiativa a fost sortită eșecului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!