Fotbal intern

Anunțul incredibil al lui Dan Petrescu! Cum scapă de regula U21: „Voi scoate mereu un jucător în minutul 1”

05.07.2019 | 20:47
Anuntul incredibil al lui Dan Petrescu Cum scapa de regula U21 Voi scoate mereu un jucator in minutul 1

Chiar dacă mâine CFR Cluj va juca împotriva celor de la Viitorul, iar marți are meci în Liga Campionilor cu Astana, Dan Petrescu se gândește doar la noile reguli impuse de FRF, în care echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă meciul cu doi jucători U21 pe teren. 

Anunțul incredibil al lui Dan Petrescu! Cum scapă de regula U21

Dan Petrescu a făcut un anunț incredibil la conferința de presă premergătoare meciului din Supercupa României cu Viitorul. Ca să dispună mereu de cei mai buni jucători pe teren, antrenorul are de gând să schimbe un tânăr jucător în minutul 1 al fiecărui meci de campionat.

“Noi ştiţi foarte bine că suferim la jucători U21. Toată ţara ştie, nu trebuie să o mai spună Dan Petrescu. Din păcate, nu am reuşit să luăm jucătorii care ni i-am dorit. De fapt nu am luat nici un Under-21, am rămas cu jucătorii care au fost. Aici e o problemă foarte mare pentru noi.

Această regulă, sincer, pe mine mă depăşeşte, nu o înţeleg. Eu ca antrenor sunt plătit să fac rezultate, nu sunt plătit să cresc jucători. Păi la mine jucătorii cei mai buni nu joacă, pentru că avem o regulă care nu e nicăieri pe planeta asta. Această regulă, pe mine mă depăşeşte total.

Dacă eu îl bag pe un jucător şi îl scot în minutul 5, cum îl cresc eu pe jucătorul ăla? Ce educaţie i-am dat? L-am terminat. Şi aşa o să fac, pentru că nu am altă soluţie. Bag un jucător şi îl scor în minutul 1. E bine pentru jucătorul ăla? Această regulă este împotriva fotbalului. Acum, că rezultatele au fost bune la naţionala U21, nu sunt datorită acestei reguli, ci pentru că jucătorii sunt valoroşi. Dacă sunt valoroşi, joacă oriunde. Să nu uităm că majoritatea jucătorilor vin de la academia lui Gheorghe Hagi şi această regulă şi cu unul şi cu doi nu are nicio valoare pentru mine.

Eu ca antrenor sunt legat de mâine şi de picioare. Nu este un campionat fair-play, normal. Eu trebuie să bag cei mai buni jucători şi eu nu îi bag la meci, asta e realitatea”, a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Tags: