Sport

Anunțul lui Gerard Pique care pune pe jar fanii Barcelonei: „Dacă îmi cere să plec, voi renunța la fotbal”

Gerard Pique, fundașul Barcelonei, și-ar putea încheia cariera sportivă la 34 de ani. Fotbalistul a lăsat să se înțeleagă că antrenorul Ronald Koeman ar putea avea un rol important în această decizie.
11.06.2021 | 20:01
Anunțul lui Gerard Pique care pune pe jar fanii Barcelonei: „Dacă îmi cere să plec, voi renunța la fotbal”
Gerard Pique.Foto; Barcelona FC.es
ADVERTISEMENT

Apărătorul central al Barcelonei și antrenorul Ronald Koeman par să nu fi depășit conflictul declanșat la scurt timp după instalarea olandezului pe banca grupării blaugrana.

Fotbalistul de 34 de ani nu s-a numărat de la început printre favoriții lui Koeman, anunță jurnaliștii spanioli, care nu l-au inclus pe Pique în formula de bază a olandezului, dinaintea startuli campionatului trecut.

Ce a declanșat ruptura dintre Gerard Pique și Ronald Koeman

Imediat după numirea sa în funcția de antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman a solicitat o întâlnire cu mai mulți jucători importanți ai catalanilor, între care și Gerard Pique și Lionel Messi, și le-a transmis acestora ca nu este dispus să mai facă favoritisme.

ADVERTISEMENT

Acest lucru i-a înfuria la culme pe cei doi jucători exponențiali ai Barcelonei. Dacă Messi este de neatins, în cazul lui Pique, avertismentul lui Koeman s-a concretizat prin numărul mic de meciuri ale apărătorului în sezonul recent încheiat.

Doar 18 partide a prins Gerard Pique în La Liga, în primul 11 al formației de pe Camp Nou. Fotbalistul a declarat recent că va renunța la cariera de jucător în cazul în care Koeman nu-l va mai dori la echipă.

ADVERTISEMENT

”Dacă mâine îmi spune Koeman că trebuie să plec de la echipă, voi renunța la fotbal. Nu voi juca pentru o altă echipă în afară de Barcelona.

Banii nu mă vor face mai fericit decât mă face faptul că joc pentru clubul ăsta. Nu voi juca pentru o altă emblemă”, a spus Pique, citat de Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique, liderul vestiarului la Barcelona

Sursa amintită a anunțat încă din toamna anului trecut că Pique era pregătit să plece de la Barcelona în pauza de iarnă. Fotbalistul a renunțat la acest gând și a semnat un nou angajament, dar aparițiile lui au fost mult prea puține față de așteptările lui.

Recunoscut drept genul de personaj care nu are menajamente atunci când are de spus ceva Gerard Pique nu s-a ferit să critice vechea conducere a clubului, după ce s-a aflat de scandalul provocat de acțiunea de defăimare a fotbaliștilor pusă la cale de fostul președinte Josep Bartomeu.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique consideră că greşelile comise de conducerea clubului, în special de preşedintele Bartomeu, au avut o mare influenţă negativă asupra moralului jucătorilor şi, implicit, asupra rezultatelor nefavorabile din sezonul recent încheiat.

Gerard Pique a început fotbalul în 1999 la academia clubului FC Barcelona de unde s-a transferat la Manchester United în 2004. După 4 ani petrecuți la formația pregătită de Sir Alex Ferguson, Pique a revenit la Barcelona în 2008.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique nu este doar un jucător în lotul catalanilor, este și liderul vestiarului, privit drept un viitor președinte al clubului după momentul retragerii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik