News

Anunțul lui Liviu Dragnea despre programul Prima Casă. Cum se vor obține creditele

13.05.2019 | 13:05
Anuntul lui Liviu Dragnea despre programul Prima Casa Cum se vor obtine creditele

Vești bune pentru românii care vor să beneficieze de programul Prima Casă. Ediția din 2019 aduce o serie de facilități importante pentru tineri și nu numai. Guvernul își propune să vină în sprijinul celor care vor să obțină credite pentru achiziționarea primei locuințe. Este vorba despre rate fixe și condiții mai bune pentru acordarea împrumutului.

Ce spune Liviu Dragnea despre programul Prima Casă

Anunțul a fost făcut chiar de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat. Acesta susține că în cel mai scurt timp, românii interesați de programul Prima Casă vor avea parte de condiții mult mai avantajoase prin care să achite creditul respectiv.

Vreau să spun, dincolo de mărirea punctului de pensie, am discutat despre programul Prima Casă. Vrem să facilităm acest lucru pentru că vrem să crească programul, pe de o parte pentru ca tinerii să aibă acces la o locuință și pe de altă parte să sprijinim domeniul construcțiilor. Discutăm serios despre rate fixe și condiții mai ușoare la creditele pentru Prima Casă” , a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, alături de simpatizanții săi și ai PSD. Sursa foto: antena3
Liviu Dragnea, alături de simpatizanții săi și ai PSD. Sursa foto: antena3

Vești bune pentru românii aflați în căutarea primei locuințe

Totodată, liderul PSD a anunțat că formațiunea politică aflată la guvernare pregătește pentru ediția din acest an a programului Prima Casă o serie de măsuri prin care beneficiarii să aibă parte de condiții mult mai avantajoase. Mai mult decât atât, Dragnea anunță și dezvoltarea sectorului de locuințe.

„Vrem să venim cu niște măsuri foarte serioase care să creeze facilități semnificative și să dinamizăm domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o să ieșim cu astea. Prezentăm elemente. Creditul să fie luat în condiții mai avantajoase, să fie rambursat în condiții mai avantajoase. Dar în același timp dezvoltăm și sectorul de locuințe” , a mai spus președintele Partidului Social Democrat.

Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care se află încă în perioada studiilor,  se pot bucura, începând din luna octombrie a anului trecut, de credite  de până la câteva zeci de mii de lei, cu dobândă zero, iar garanția statului va fi de 80%  În 2019, plafonul total al garanțiilor de stat care vor putea fi emise în cadrul programului se încadrează în jurul sumei de 1 miliard de lei.