News

Anunțul lui Ludovic Orban despre pensii. De ce au atacat liberalii Legea Pensiilor la CCR

20.06.2019 | 09:21
Anuntul lui Ludovic Orban despre pensii De ce au atacat liberalii Legea Pensiilor la CCR

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat aseară că formațiunea din care face parte susține creșterea pensiilor, dar în anumite condiții. Orban este propunerea liberalilor pentru funcția de premier, iar liderul partidului spune că orice creștere de pensii sau salarii trebuie făcută luând în calcul elemente obiective.

Ludovic Orban vrea pensii mai mari pentru români, dar în anumite condiții

Orban a explicat decizia partidului de a ataca la Curtea Constituțională legea pensiilor și a spus că judecătorii Curții au dat dreptate juriștilor partidului din care face parte căci o parte a actului nermativ este neconstituțională. Ludovic Orban spune că este de acord cu creșterea pensiilor, dar în condiții obiective. Cu alte cuvinte, în opinia liberalului, creșterile trebuie făcute în funcție de situația economică a țării și rata inflației.

Fostul ministru al Transporturilor a mai spus că pentru creșterea pensiilor e nevoie de un mecanism bine reglementat și că a da bani în plus nu se poate face după o hotărâre luată ”din burtă”. Liberalul a spus că vrea un mecanism stabil care să se aplice la viitoarele creșteri ale pensiilor sau ale salariilor pentru că e nevoie de predictibilitate.

Orban vrea predictibilitate și sustenabilitate privind creșterile salariale și de pensii. Sursa foto: HEPTA.RO

Pensiile, indexate în concordanță cu creșterea salariului mediu și inflația

Cât despre faptul că nu a trecut legea pensiilor în Parlament ieri, Orban a spus că este vina PSD și ALDE că nu și-au asigurat majoritatea parlamentară, căci ei au cele mai multe voturi chiar și în comisiile de lucru. „Noi nu numai că suntem pentru creşterea pensiilor, dar noi vrem ca această creştere a pensiilor să se facă pe baza unor elemente obiective, care ţin de creşterea economică, de rata inflaţiei, formula care a existat în lege şi pe care ei n-au aplicat-o.

În lege spune clar: pensiile se indexează anual la începutul anului şi se indexează cu o sumă care reprezintă 50% din creşterea salariului mediu brut plus inflaţia”, a declarat Ludovic Orban, scrie realitatea.net.