News

Anunțul lui Mihai Fifor despre cazul Caracal: „NU e normal să prezentăm noi astfel de informații”

05.08.2019 | 18:17
Anuntul lui Mihai Fifor despre cazul Caracal NU e normal sa prezentam noi astfel de informatii

Ministrul de Interne Mihai Fifor vine cu noi precizări în cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 18 ani au fost sechestrate, violate și ulterior ucise de Gheorghe Dincă, un fost mecanic auto din oraș.

Ministerul de Interne continuă seria dezvăluirilor în cazul Caracal

În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 5 august, oficialul a declarat că toate informațiile referitoare la această anchetă vor fi furnizate exclusiv de DIICOT, întrucât așa prevede procedura în astfel de cazuri. Ministrul a subliniat, totuși că structura centrală a Direcției de Investigare a Infracțiunile de Criminalitate Organizată și Terorism dispune de cea mai bună echipă de specialiști din țară.

Despre cazul Caracal, există un interes firesc față de evoluția acestei anchete, este bine că se lucrează în ritm alert și se adună probe, însă informațiile vor fi oferite doar de DIICOT, pentru că nu este normal să prezentăm noi astfel de informații. Pot spune, însă, că avem o echipă formată din cei mai buni și profesioniști criminaliști din țară”, a spus Mihai Fifor.

 

Gheorghe Dincă susține că osemintele descoperite în pădure sunt ale Luizei Melencu. Sursa foto: Facebook
Gheorghe Dincă susține că osemintele descoperite în pădure sunt ale Luizei Melencu. Sursa foto: Facebook

Au fost descoperite noi oseminte într-o pădure din Caracal. Dincă susține că acestea sunt ale Luizei

În cursul acestei zile, anchetatorii au descoperit noi oseminte îngropate într-o pădure din apropiere de Caracal. Potrivit Antena 3, criminalul le-a mărturisit oamenilor legii că acestea aparțin Luizei Melencu, adolescenta de 19 ani, pe care inițial a susținut că a aruncat-o în Dunăre, la scurt timp după ce a ucis-o. De data aceasta, monstrul de 66 de ani a afirmat că ar fi aruncat rămășițele fetei, după ce a incendiat-o. Familia fetei refuză să dea crezare celor spuse de Dincă, mai ales că declarațiile acestuia s-au contrazis în nenumărate rânduri.

Eu, în sufletul meu, știu că Luiza mea nu e moartă. Criminalul minte. Astea sunt alte oase, poate de animale, dar nu ale Luizei. Minte. Să spună adevărul unde e fata noastră. Ne-au ținut patru luni de zile și nu ne spun adevărul. De patru luni de zile nu mai știm nimic. Eu nu pot să trăiesc fără Luiza. Sufletul meu spune că nu e moartă”, a spus bunica Luizei, în timp ce mana tinerei de 15 ani este total dezorientată, întrucât afirmațiile monstrului se bat cap în cap. „Am vorbit cu domnul avocat, care face toate demersurile. Declarațiile criminalului sunt contradictorii. Prima dată a spus că Luiza e în viață, apoi că a omorât-o, că a aruncat-o în Olt, în Dunăre, că ar fi în pădure”, a declarat Monica Melencu.