Sport

Anunțul lui Rafa Nadal după accidentarea suferită la Masters-ul de la Roma: ratează Roland Garros? ”Asta e rutina zilnică, durere și iar durere”

Spaniolul Rafael Nadal a fost eliminat în optimi la Roma. La finalul partidei a acuzat o accidentare și a făcut anunțul cu privire la participarea la Roland Garros.
13.05.2022 | 09:40
Anuntul lui Rafa Nadal dupa accidentarea suferita la Mastersul de la Roma rateaza Roland Garros Asta e rutina zilnica durere si iar durere
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a revenit de curând în circuitul mondial de tenis, la turneul de la Madrid, dar o accidentare mai veche a recidivat și ”Matadorul” a fost eliminat în optimile Masters-ului de la Roma.

Rafael Nadal: ”Sunt un jucător care trăiește cu o accidentare”

Spaniolul Rafael Nadal a început anul în forță și a adunat 23 de victorii în circuitul mondial. Însă, la Indian Wells s-a accidentat la coaste și a fost obligat să ia o pauză pentru recuperare.

ADVERTISEMENT

A revenit pe teren la turneul de la Madrid unde a fost eliminat de noua senzație din tenisul mondial Carlos Alcaraz. În goana după al 22-lea trofeu de Grand Slam, Nadal și-a făcut încălzirea pentru Roland Garros la Foro Italico, în Masters-ul de la Roma.

A fost eliminat repede, în optimi, de Denis Shapovlavov scor 6-1, 5-7, 2-6. La finalul partidei ”Matadorul” a anunțat că o mai veche accidentare continuă să-i creeze probleme și că nu a putut evolua la capacitate maximă împotriva numărului 16 ATP.

ADVERTISEMENT

”Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu o accidentare. Asta este rutina mea de zi cu zi, durere şi iar durere. E greu, într-adevăr şi uneori îmi e greu să accept asta.

Am avut o durere puternică la picior, dar mai e timp până la Roland Garros. E foarte frustrant, pentru că în multe zile nu pot juca aşa cum vreau, aşa cum pot. De la mijlocul setului secund am început să simt o durere puternică, dar vreau să îl felicit pe Denis, a jucat excelent”, a explicat Nadal, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

La ce soluție va apela ca să poată juca la Roland Garros

Rafael Nadal nu are prea mult timp la dispoziție pentru a se recupera total până la Roland Garros. Turneul parizian începe săptămâna viitoare, însă Rafa nu ia în calcul un abandon.

Își dorește să joace la Paris și chiar să cucerească trofeul cu numărul 22 în turneele de Grand Slam. Din cauza durerilor, jucătorul este confuz în ceea ce privește recuperarea sa și a anunțat că își va angaja un medic care să fie permanent în preajma lui.

ADVERTISEMENT

”Dacă o să merg la Roland Garros? Da. Nu ştiu dacă să mă odihnesc, nu ştiu dacă să mă antrenez. Scopul rămâne acelaşi, continuu să visez la Roland Garros.

Poate că în câteva zile lucrurile vor sta mai bine cu piciorul, nu ştiu. Oricum, la Roland Garros voi avea un doctor cu mine şi poate asta va ajuta”, a explicat Nadal.

Durerile afectează starea psihică a jucătorului spaniol

Fostul lider mondial a mărturisit că durerile îi afectează concentrarea și că face eforturi să gestioneze situația din punct de vedere mental.

”Sunt trist, pentru că am jucat bine anterior, m-am simţit bine şi la antrenamente, dar nu există nimic ce poate fi făcut privind această durere. Rămâne doar să accept şi să lupt.

Durerea nu a venit din vreo mişcare greşită, ea e tot timpul acolo, iar uneori se intensifică foarte mult. Asta e tot. Mi-ar plăcea să vorbesc despre altceva, să discutăm despre tenis, dar asta e situaţia în care mă aflu”, a conchis Nadal.

ADVERTISEMENT
Tags: