Fotbal intern

Anunțul lui Răzvan Burleanu confirmă FANATIK: „Urmează meciuri amicale. Pe 13 iunie începem Liga 1”

22.05.2020 | 15:41
Anuntul lui Razvan Burleanu confirma FANATIK Urmeaza meciuri amicale Pe 13 iunie incepem Liga 1
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre reluarea Ligii 1 și a anunțat că vrea ca reluarea campionatului să se facă pe data de 13 iunie, nu înainte ca echipele să joace meciuri amicale.

Anunțul lui Răzvan Burleanu despre reluarea Ligii 1

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre reluarea Ligii 1 și a anunțat că după antrenamentele colective, va urma o perioadă în care echipele vor disputa meciuri amicale, dar și faptul că dorește ca fotbalul din România să fie reluat pe data de 13 iunie, dată anunțată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

„În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai.

Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cele din Liga I şi o parte din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective”, a spus Răzvan Burleanu pentru agerpress.ro.

„Urmează meciuri amicale!”

Răzvan Burleanu a continuat și a anunțat toate etapele prin care fotbalul românesc își va da „restartul”, la fel cum s-a întâmplat și în Germania. Președintele FRF vrea să existe și meciuri amicale pe care echipele din Liga 1 să le dispute:

ADVERTISEMENT

„Apoi urmează meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, fără spectatori, bineînţeles, în primă fază”.

„Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

„Suntem singura federaţie care a propus un protocol medical, a fost apreciat la nivel guvernamental şi ne dorim să fim un exemplu pentru alte sectoare, din alte industrii dar şi pentru alte sporturi”, a încheiat președintele Federației Române de Fotbal.