News

Anunţul lui Teodor Meleşcanu despre prelungirea programului la secţiile de vot din Diaspora:”Se pot lua măsuri foarte rapide”

26.05.2019 | 18:13
Anuntul lui Teodor Melescanu despre prelungirea programului la sectiile de vot din DiasporaSe pot lua masuri foarte rapide

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a vorbit despre prelungirea programului la secțiile de vot din străinătate, unde românii se plâng de cozile prea mari și de proasta organizare a scrutinului. După ce în spațiul public au apărut solicitări pentru prelungirea orarului la vot, ministrul de Externe a avut o reacție.

Teodor Meleșcanu a răspuns nemulțumirilor din Diaspora

Meleșcanu a spus că se pot lua măsuri foarte rapide asta dacă Biroul Electoral Central va decide să prelungească votul. Acesta a mai spus că oamenii care nu reușesc să voteze până la ora 21 ar putea să fie în continuare primiți în secțiile de votare și după această oră. Astăzi, lideri ai PNL și PMP au cerut guvernului să rezolve urgent problema votului din străinătate.

 

  • VEZI Rezultate parțiale la Alegeri Europarlamentare
  • VEZI Ultimele știri și informații din DIASPORA

 

În Paris, Barcelona, Birmingham și Roma au fost cozi cu români care s-au întins pe mai multe străzi, iar oamenii și-au pierdut răbdarea și au cerut ajutor atât la ambasade cât și public, prin intermediul rețelelor de socializare. Ministerul de Externe condu de Meleșcanu ar fi principalul responsabil pentru proasta organizare a alegerilor de azi.

Românii își aleg reprezentanții în Europa și votează la referendum. Sursa foto: Ziarul Unirea

De ce se votează atât de greu în străinătate?

Meleșcanu a declarat că cea mai mare înghesuială este la ambasade și consulate, confirmând informațiile apărute în media. Meleșcanu a spus și care sunt motivele pentru care s-a ajuns la aceste cozi interminabile care au născut atâtea frustrări printre românii plecați să muncească afară.

Ministrul spune că o altă problemă este legată de ”asigurarea măsurilor pentru a nu dubla voturile, pentru că asta e infracțiune” și ”necesitatea de a verifica dacă nu e vot dublu”. Rezultatele de la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție vor fi publicate la ora 21:00.

Este vorba despre rezultatele parțiale valabile pentru ora 19:00 și sunt sondaje de tip exit-poll. Rezulatele finale vor fi afișate mâine dimineață, după numărătoarea integrală a voturilor din această noapte.