News

Anunțul meteorologilor ANM: Când scăpăm de ciclonul care a afectat România. Cum va fi vremea zilele următoare

05.06.2019 | 08:25
Anuntul meteorologilor ANM Cand scapam de ciclonul care a afectat Romania Cum va fi vremea zilele urmatoare

Ciclonul care a ajuns în România zilele trecute continuă să facă ravagii. Zeci de localități sunt inundate, iar ploile nu se opresc. Meteorologii de la ANM au transmis printr-un comunicat de presă când scăpăm de ciclonul care a produs haos peste tot prin țară. Se pare că ploile vor mai continua și în zilele următoare, chiar dacă atenționarea de cod galben va expira în mai toată țara mâine la ora 23:00.

Vineri scăpăm de ciclon

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială valabilă pentru Capitală și județele din sud până joi noapte. Codul galben se va opri abia joi, 6 iunie, la ora 23, însă chiar dacă acesta va expira nu sunt excluse ploi, ceva mai slabe, și în zilele următoare, adică vineri și în prima parte a zilei de sâmbătă.

”Ploaia poate avea și caracter torențial, iar cantitatea estimată va fi de 10-15 l/mp, izolat posibil peste 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade”, transmite ANM printr-un comunicat de presă.

Duminică revine căldura: 32 de grade în Banat, 31 în Oltenia

În zilele următoare, vremea se anunță plăcută în cea mai mare parte a țării, dar cu destule variații termice. Vor fi averse în Transilvania, unde media temperaturilor minime se vor situa în jurul a 11-13 grade Celsius. Se anunță ploi puternice și în Moldova, mai mult izolat. În Muntenia, duminică, 9 iunie, termometrele vor indica până la 29 de grade Celsius.

Oltenii vor avea parte începând de sâmbătă de vară în toată regula. Vor fi 30 de grade sâmbătă, 8 iunie, și duminică, 9 iunie 2019. Ploile părăsesc această regiune a țării și lasă loc căldurii toride specifice acestei perioade din an. La munte, meteorologii anunță maxime ale zilelor următoare de 18 grade, pe fondul unor ploi care pot crește debitele râurilor.

Cel mai cald va fi, însă, în Banat și sudul Crișanei, unde se vor înregistra duminică, 9 iunie, aproximativ 31-32 de grade Celsius la umbră, conform estimărilor ANM.