Sport

Anunțul momentului în Franța: Messi pleacă de la PSG! L’Equipe prezintă motivele rupturii

Lionel Messi pleacă de la PSG este anunțul momentului în Franța. L'Equipe, cel mai titrat ziar in Hexagon, a prezentat motivele rupturii.
04.04.2023 | 09:25
Anuntul momentului in Franta Messi pleaca de la PSG LEquipe prezinta motivele rupturii
Lionel Messi pleacă în vară de la PSG. Este anunțul momentului în Franța. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi pleacă din vară de la PSG este anunțul momentului făcut de titratul ziar L’Equipe. „Decarul” argentinian trece prin momente tensionate pe Parc des Princes după ce a fost huiduit de fanii campioanei Franței înaintea înfrângerilor cu Rennes și Lyon din Ligue 1.

Lionel Messi pleacă de la PSG! Este anunțul momentului în Franța

Prestigiosul ziar L’Equipe titrează pe copertă că PSG și Messi sunt „aproape de divorț”. Deși a câștigat Cupa Mondială cu Argentina la finalul anului trecut, Lionel Messi nu se regăsește în această a doua parte a sezonului, iar evoluțiile septuplului Balon de Aur nu au fost trecute cu vederea de fani, care l-au huiduit la ultimele două meciuri de pe teren propriu din campionat.

ADVERTISEMENT

Totodată, Lionel Messi nu și-a prelungit contractul cu PSG, deși înțelegerea expiră la finalul lunii iunie, iar o despărțire de clubul de pe Parc des Princes este iminentă. În ediția tipărită de marți, 4 aprilie, celebrul cotidian francez și-a folosit coperta pentru a pune în lumină anunțul momentului în Franța.

”Messi și PSG sunt aproape de divorț”, au titrat jurnaliștii francezi, ca mai apoi în subtitlu să scrie: „Aventura lui Leo Messi din sezonul viitor nu trebuie să fie la PSG”. Rafael Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a confirmat că au existat o serie de negocieri cu agenții lui Messi pentru o revenire pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Singura condiție ca Lionel Messi să nu plece de la PSG

Totodată, ziarul francez dezvăluie că Lionel Messi va continua la PSG doar dacă acceptă o reducere semnificativă a salariului. Mai exact, conducerea campioanei Franței vrea să-i diminueze salariul lui Messi cu 75%. În prezent, campionul mondial încasează un salariu de 3.375.000 de euro pe lună la PSG.

Prin reducerea salariului lui Lionel Messi, PSG urmărește respectarea fairplay-ului financiar și posibilitatea de a se mișca pe piața de transferuri. Thierry Henry, fostul mare atacant, a comentat momentul în care Lionel Messi a fost fluierat de fanii lui PSG.

ADVERTISEMENT

„Nu poți fluiera unul dintre cei mai buni jucători din echipă cu 13 goluri și 13 pase decisive. Nu este o informație, este o dorință, Messi trebuie să se întoarcă la Barcelona din dragoste pentru fotbal și pentru că nu a plecat așa cum trebuia. Lacrimile rămas-bunului lui îmi dovedesc asta”, a declarat Thierry Henry, la Prime Video France.

Ce a spus Xavi despre revenirea lui Messi la Barcelona

Xavi a fost deranjat de faptul că Rafa Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a confirmat negocierile „catalanilor” pentru revenirea lui Messi pe Camp Nou. Tehnicianul echipei „blaugrana” a recunoscut că își dorește ca argentinianul să revină la echipa în tricoul căreia a scris istorie.

ADVERTISEMENT

„Normal că mi-aș dori foarte mult să se întoarcă, pentru ceea ce reprezintă din punct de vedere din punct de vedere sportiv, social și economic. Suntem cu el în contact, da. Nu e timpul să vorbim despre revenirea lui Messi.

Vorbesc des cu el, dar acum nu e bine să vorbim despre asta: pentru el, pentru club și pentru echipa la care joacă în acest moment”, a declarat Xavi.


  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,93 este cota pentru „1x” la meciul Nice – PSG

ADVERTISEMENT