Sport

Anunțul momentului! Mircea Lucescu ar putea deveni campion al Ucrainei, deși sezonul a fost suspendat

Presa din Ucraina anunță că Mircea Lucescu (76 de ani), împreună cu Dinamo Kiev, ar putea deveni campion al Ucrainei, deși sezonul competițional a fost suspendat.
31.03.2022 | 10:50
Anuntul momentului Mircea Lucescu ar putea deveni campion al Ucrainei desi sezonul a fost suspendat
Presa din Ucraina anunță că Mircea Lucescu (76 de ani), împreună cu Dinamo Kiev, ar putea deveni campion al Ucrainei, deși sezonul competițional a fost suspendat
ADVERTISEMENT

Campionatul de fotbal a fost suspendat în Ucraina pe 24 februarie, odată cu atacul Rusiei asupra țării vecine.

Mircea Lucescu ar putea deveni campion al Ucrainei, deși sezonul a fost suspendat

Potrivit jurnaliștilor de la SportArena, conducătorii fotbalului ucrainean iau în calcul două variante pentru finalizarea sezonului competițional:

ADVERTISEMENT
  • Să fie desemnată campioana și echipele calificate în cupele europene în funcție de numărul de puncte obținut în prima jumătate a sezonului
  • Să se încheie sezonul cu clasamentul din momentul suspendării

În cazul în care prima variantă va fi adoptată, Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, va deveni campioană, deoarece era lider în clasament, cu același număr de puncte ca ocupanta locului secund (38), însă cu un golaveraj mai bun.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, dacă se va merge pe varianta a doua, Șahtior va ridica trofeul de campioană, având în vedere că se afla pe primul loc în clasament, în momentul în care sezonul a fost suspendat.

Meciurile rămase s-ar putea juca în străinătate

O altă variantă de finalizare a sezonnului a fost lansată de Vitaliy Dakhnovsky, mijlocașul celor de la Veres. Acesta și-ar dori ca ultimele 12 etape să fie disputate în străinătate.

ADVERTISEMENT

„Cred că Volodymyr Zelensky ne-ar putea ajuta pentru ca toate echipele din prima ligă să poată juca acest sfârșit de stagiune în străinătate”, a declarat Vitaliy Dakhnovsky.

Însă, varianta lansată de Dakhnovsky nu este agreată de Andriy Bogdanov, de la Kolos, singurul jucător de fotbal înrolat în armată și care luptă pe front.

ADVERTISEMENT

„Dragă Dakhnovsky, ai căzut din spațiu? Trăiești în altă lume? Nu înțelegi ce se întâmplă în țara noastră?

Principalul țel este să salvăm Ucraina, orice altceva va fi rezolvat mai târziu. Permițând echipelor să părăsească Ucraina ar însemna crearea unei caste separate de intangibili. Pentru a învinge, trebuie să fim uniți”, a spus Andriy Bogdanov.

  • 1 singură dată a câștigat Mircea Lucescu titlul de campion al Ucrainei alături de Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT